Prażone ziemniaki z masłem cytrusowym i kolendrowym

Prażone ziemniaki z masłem cytrusowym i kolendrowym
Prażone ziemniaki z masłem cytrusowym i kolendrowym to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 227 kalorii. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz długie wąskie ziemniaki, nasiona kolendry, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczony Kalafior Z Kminkiem I Masłem Kolendrowym, Pieczone Pompano z cytrusową salsą z awokado, masłem kolendry i pikantnymi Plantanami, oraz Yams with Spiced Sorghum Butter.

Instrukcje

1
Wymieszać nasiona kolendry w małej patelni na średnim ogniu, aż ciemnieje w kolorze i pachnące, o 4 protokół. Fajne nasiona; zmielić w młynku do przypraw lub zamknąć w plastikowej torbie i drobno zmiażdżyć młotkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
PatelniaPatelnia
2
Umieścić nasiona w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wymieszać z masłem, cukrem, skórką pomarańczową i skórką cytrynową. Masło doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
MasłoMasło
CukierCukier
4
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 191°. Spryskaj ciężką dużą blachę do pieczenia za pomocą sprayu nonstick. Wrzucić yams i oliwy z oliwek w dużej misce do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PochrzynPochrzyn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
5
Rozprowadzić pochrzyny w jednej warstwie na przygotowanym arkuszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
PochrzynPochrzyn
6
Posypać solą i pieprzem. Pieczeń do miękkości i złoty kolor, mieszając od czasu do czasu, o 30 protokół. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce na arkuszu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
7
Wrzuć masło na ziemniaki w małych dollopsach. Pieczeń aż do ogrzania przez, szkliwione, i rumiane, mieszając od czasu do czasu, o 20 minut (lub 25 minut, jeśli w lodówce). Doprawić solą i pieprzem. Kopiec w misce; posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
PochrzynPochrzyn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Magazyn