Prażone Pestki Dyni
Przepis na Prażone Pestki Dyni można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 128 kalorii, 5 g białka i 12 g tłuszczu każda. Za 34 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, pestek dyni, soli i sosu worcestershire. Ten przepis polubiło 194 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań w bardzo przystępnej cenie. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i przyjazną dla fodmap. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 35%, to danie nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak słodki hummus dyniowy z pieczonymi pestkami dyni, zupa dyniowa z pieczonym czosnkiem i szałwią z pikantnymi smażonymi pestkami dyni oraz ciasto dyniowe z przyprawionymi pieczonymi pestkami dyni.
Instrukcje
Linia 15-calowa. x 10 cali x 1-cal. blachę do pieczenia folią i natłuścić folię. W małej misce połącz wszystkie składniki; rozłożyć na przygotowaną patelnię.
Piec w temperaturze 250°C przez 45-50 minut, od czasu do czasu mieszając.
Zwiększ temperaturę do 325°.
Piec 5 minut dłużej lub do momentu, aż nasiona będą suche i lekko rumiane.
Podawać na ciepło lub ostudzić przed przechowywaniem w szczelnym pojemniku.