Prawie Znane Szwedzkie Klopsiki
Przepis prawie znany szwedzki klopsiki może zaspokoić swoje skandynawskie pragnienie w około 50 minut. Ten przepis sprawia, że 45 porcji z 172 kalorie, 3G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 97 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, cebula, bulion wołowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Prawie znane: szwedzkie klopsiki Ikea, Szwedzkie Klopsiki (Klopsiki Ikea), oraz Szwedzkie klopsiki.
Instrukcje
Wsypać bułkę tartą do dużej miski.
Rozgrzać masło na patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę, czosnek, ziele angielskie, 2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki białego pieprzu i gotować, mieszając, do miękkości, o 5 protokół.
Dodaj mleko i sos Worcestershire i doprowadzić do duszenia.
Wlać mieszaninę mleka na bułkę tartą i wymieszać, aby gęsta pasta; ostudzić.
Dodać wołowinę, wieprzowinę, jajko i białko do miski i wymieszać do połączenia.
Blachę do pieczenia posmarować olejem roślinnym.
Zwinąć mięso w 1-calowe kulki i ułożyć na przygotowanej blasze do pieczenia. Przykryć folią i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Piec klopsiki aż gotowane przez, o 20 protokół.
Dodać sos: roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać mąkę i gotować, ubijając, aż będzie gładka.
Ubić bulion wołowy i sos Worcestershire i doprowadzić do duszenia.
Dodać śmietanę i klopsiki. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 10 protokół. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Przełożyć do naczynia, posypać natką pietruszki i w razie potrzeby podawać z dżemem borówkowym.