Południowo-zachodnia zupa pomidorowa
Jeśli masz około 45 minut do spędzenia w kuchni, południowo-zachodnia zupa pomidorowa może być super bezglutenowym przepisem do wypróbowania. Za 2,6 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 37 g białka, 20 g tłuszczu i łącznie 421 kalorii. Ten przepis z Taste of Home wymaga 2 papryczek anaheim, oliwy, ząbków czosnku i kolendry. Jest idealna na jesień. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 35%. Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Południowo-zachodni dżem pomidorowy, Południowo-zachodni chleb kukurydziany z kremowym pikantnym sosem pomidorowym i Zupa południowo-zachodnia.
Instrukcje
Połóż pomidory przekrojoną stroną do dołu na patelni z brojlerami; podpiekaj 3-4 cale od ognia przez 15-20 minut. Obierz i wyrzuć skórki. Powtórz tę czynność z papryką, smażąc przez 5-10 minut.
Na małej patelni podsmaż na oliwie cebulę i czosnek, aż będą miękkie.
Przenieść do blendera; dodać pomidory i paprykę. Przykryj i przetwarzaj, aż będzie gładkie.
Mieszankę przecisnąć łyżką przez sitko; wyrzucić nasiona.
Umieść mieszaninę w dużym rondlu.
Dodać bulion, kolendrę, kminek, cukier, sól i pieprz. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Tymczasem podgrzej 1/2 cala oleju na patelni do 375°. Smażyć paski tortilli partiami przez 3-5 minut lub do złotego koloru; odsączyć na ręcznikach papierowych.
Udekoruj miski zupy paskami tortilli.
W razie potrzeby podawaj ze śmietaną.