Południowo-zachodnia kukurydza, Chili i kminek Sauté
Need a zupa bezglutenowa i wegetariańska? Południowo-zachodnia kukurydza, Chili i kminek Sauté może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 130 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sok z limonki, Chilli poblano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Południowo-zachodnia Sałatka z kukurydzy i kminku, Pieczone guacamole kukurydziane z frytkami Tortilla o zapachu kminku (Południowo-Zachodnia przekąska), oraz Chili ' s Southwest Eggrolls-ciesz się tą ulubioną restauracją w dowolnym miejscu. Te sajgonki w stylu południowo-zachodnim są pyszne.
Instrukcje
1
Char Poblano chilies bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub w brojlerach, aż poczernieje ze wszystkich stron. Zamknąć w papierowej torbie 10 minut. Obrać, nasiona i grubo posiekać chili. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Cover; chill.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Pieprz Poblano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
2
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj nasiona kminku i mieszaj do pachnącego, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kminku
4
Dodaj cebulę i smażyć aż do prawie miękkości, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
5
Dodaj kukurydzę, oregano, 1 łyżeczka chipotle chili, i Poblano chili i sauté, aż kukurydza jest podgrzewana przez, o 5 protokół. Wymieszaj rzodkiewki, 1/2 szklanki kolendry, sok z limonki i skórkę z limonki. Smażyć, aż rzodkiewki lekko zmiękną, ale nadal zachowują swój kolor, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Sok Z Limonki
Skórka Z Limonki
Kolendra
Rzodkiewka
Papryka Chili
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Pieprz Poblano
Kukurydza
6
Dodać więcej chipotle chili o 1/2 łyżeczki do herbaty, w zależności od pożądanej przyprawy. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Sól I Pieprz
7
Przenieś do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Posypać pozostałą 1/4 szklanki kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
9
Udekorować wapnem kliny, w razie potrzeby, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin Wapienny
10
* Świeże zielone chili, często nazywane pasillas; sprzedawane na rynkach Ameryki Łacińskiej i niektórych supermarketach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Papryka Chili
11
** Chipotle chili w puszkach w pikantnym sosie pomidorowym, czasami nazywane adobo, są dostępne na rynkach Ameryki Łacińskiej, sklepach z artykułami spożywczymi i niektórych supermarketach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Marques de Caceres Cava. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.