Południowo-zachodnia kukurydza, Chili i kminek Sauté

Need a zupa bezglutenowa i wegetariańska? Południowo-zachodnia kukurydza, Chili i kminek Sauté może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 130 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sok z limonki, Chilli poblano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Południowo-zachodnia Sałatka z kukurydzy i kminku, Pieczone guacamole kukurydziane z frytkami Tortilla o zapachu kminku (Południowo-Zachodnia przekąska), oraz Chili ' s Southwest Eggrolls-ciesz się tą ulubioną restauracją w dowolnym miejscu. Te sajgonki w stylu południowo-zachodnim są pyszne.
Instrukcje
Char Poblano chilies bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub w brojlerach, aż poczernieje ze wszystkich stron. Zamknąć w papierowej torbie 10 minut. Obrać, nasiona i grubo posiekać chili. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Cover; chill.)
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj nasiona kminku i mieszaj do pachnącego, około 1 minuty.
Dodaj cebulę i smażyć aż do prawie miękkości, o 6 protokół.
Dodaj kukurydzę, oregano, 1 łyżeczka chipotle chili, i Poblano chili i sauté, aż kukurydza jest podgrzewana przez, o 5 protokół. Wymieszaj rzodkiewki, 1/2 szklanki kolendry, sok z limonki i skórkę z limonki. Smażyć, aż rzodkiewki lekko zmiękną, ale nadal zachowują swój kolor, o 2 protokół.
Dodać więcej chipotle chili o 1/2 łyżeczki do herbaty, w zależności od pożądanej przyprawy. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Posypać pozostałą 1/4 szklanki kolendry.
Udekorować wapnem kliny, w razie potrzeby, i służyć.
* Świeże zielone chili, często nazywane pasillas; sprzedawane na rynkach Ameryki Łacińskiej i niektórych supermarketach.
** Chipotle chili w puszkach w pikantnym sosie pomidorowym, czasami nazywane adobo, są dostępne na rynkach Ameryki Łacińskiej, sklepach z artykułami spożywczymi i niektórych supermarketach.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Marques de Caceres Cava. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Marques de Caceres Cava]()
Marques de Caceres Cava
Blady słomkowy kolor ożywiony drobnymi pęcherzykami. Bukiet owoców cytrusowych z nutami brioche. Uroczy i okrągły w ustach o orzeźwiającej, zbalansowanej strukturze. Żywe wykończenie, które podkreśla jego drobne bąbelki.Orzeźwiający aperitif, ten Cava dobrze komponuje się z rybami i owocami morza, makaronem, ryżem, pikantnymi daniami, kuchnią azjatycką i wszelkiego rodzaju deserami.