Południowo-zachodni Kurczak z salsą Mango-brzoskwiniową
Południowo-zachodni Kurczak z Salsanem Mango-brzoskwiniowym to meksykański przepis, który serwuje 4. To danie główne ma 299 kalorii, 29g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Za 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką liście kolendry, jalapeno, granulowany czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Południowo-zachodni Grillowany kurczak z salsą Mango, Grillowany kurczak z brzoskwiniową salsą Mango, oraz Południowo-zachodnie grillowane kotlety wieprzowe z salsą brzoskwiniową.
Instrukcje
Ustaw grill do bezpośredniego grillowania na średnim ogniu. Ruszt olejowy, gdy jest gotowy do rozpoczęcia gotowania.
Opłucz i osusz pierś z kurczaka; odstawić.
W małej misce wymieszaj Uniwersalny wcieraj, kminek i cayenne. Delikatnie wklep wszystkie strony piersi z kurczaka, używając całej mieszanki; odłóż na bok podczas przygotowywania salsy.
W przypadku salsy: w średniej misce wymieszaj, aby połączyć wszystkie składniki. Uwaga: mrożone owoce łatwiej jest pokroić w kostkę, gdy są jeszcze zamrożone. Przykryj i odstaw na bok, podczas gdy kurczak się gotuje.
Umieść kurczaka na rozgrzanym naoliwionym grillu. Grilluj kurczaka od 5 do 6 minut z każdej strony lub do końca.
Wewnątrz: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. przygotuj piersi z kurczaka zgodnie z zaleceniami. Piecz piersi z kurczaka w nagrzanym piekarniku przez 35 do 40 minut.
Podawaj kurczaka na gorąco z salsą.
Połącz wszystkie składniki. Przechowywać w hermetycznym pojemniku w chłodnym, suchym miejscu lub zamrażarce.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykański w menu? Spróbuj połączyć się z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Brooks Willamette Valley Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 25 dolarów za butelkę.
Brooks Willamette Valley Pinot Noir
Piękny perfumowany nos bogatego dżemu wiśniowego, żurawiny Dziękczynienia z tartą skórką pomarańczową, grzybów smardzowych i czarnej trufli. Wspaniała wysoka nuta czarnej herbaty, skóry i potpourri. Wino jest tak soczyste w ustach, pokrywając podniebienie bogatą, ciemną wiśnią, ciepłą maliną, czerwoną porzeczką i czarną śliwką. Na grillu jest cudowna ziemistość grzybów portabella, pieczonych warzyw, tłuszczu z bekonu i wędzonych mięs. Ten Pinot kończy się dojrzałymi owocami, ziemią i złożonością oraz nutą liścia pomidora i ziemistości. Po prostu pyszne!