Południowo-Azjatyckie Steki Rib Eye
Południowo-Azjatyckie steki Rib Eye jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 20 i kosztuje $1.91 za porcję. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 16G białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, musztardę, mielony imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ryż Smażony W Azji Południowo-Wschodniej, Przegrzebki I Zielenina Azji Południowo-Wschodniej, oraz Sałatka Z Kałamarnic Azji Południowo-Wschodniej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprawić steki solą i pozostawić w temperaturze pokojowej na 10 minut.
W misce połącz suchą musztardę, brązowy cukier i ciepłą wodę i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Pozostałe składniki wymieszać.
Rozprowadzić pastę po obu stronach steków i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Doprowadzić steki do temperatury pokojowej. Rozpal grilla. Grilluj steki na umiarkowanie wysokim ogniu przez około 3 minuty na stronę, aż będą ładnie zwęglone Na zewnątrz i średnio rzadkie w środku.
Niech steki odpocząć na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.