Poza Curry: ziemniaki, jajko i Chutney Pattice

Poza Curry: ziemniaki, jajko i Chutney Pattice
Przepis poza Curry: ziemniaki, jajko i Pattice Chutney jest gotowy w około 25 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 111 kalorii. Na 32 grosze za porcję, dostajesz przyprawę, która serwuje 12. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jajka, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 46 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to curry leaves chutney, jak zrobić curry leaves chutney, Farali Pattice, jak zrobić Farali Pattice / Farali s, oraz Dip Curry i Mango Chutney.

Instrukcje

1
Użyj środka stołowego, aby zrobić 12 kulek puree ziemniaczanego. Ugniataj każdą kulkę w dłoniach, aż będzie gładka i uformuj ją w wydrążony kubek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
2
Zmiel kolendrę, starty kokos, nasiona kminku, zielone chilli, czosnek, sól i cukier w przetwórni żywności lub zaprawy i tłucz, aby uzyskać pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kokos OsuszonyKokos Osuszony
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
3
Łyżeczkę pasty rozprowadzić równomiernie do każdego zagłębienia w ziemniakach. (Powinieneś mieć trochę chutney.) Umieść ćwiartkę jajka w pustym zagłębieniu wypełnionym chutney. Zamknij szczelnie z bardziej puree ziemniaczanym, aż wszystko zostanie starannie zamknięte w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
4
Rozgrzać olej w dużej patelni nieprzywierającej lub żeliwnej na średnim ogniu, aż do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Zanurz każdą pattice w ubitym jajku i delikatnie umieścić w oleju. Smażyć, często obracając, aż z każdej strony złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Wyjąć, osuszyć na papierowym ręczniku lub czystym talerzu wyłożonym ręcznikiem kuchennym i podawać na gorąco z pozostałym chutney.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. De Morgenzon Reserve Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty opiekanej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans utrzymują się na finiszu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn