Poza Curry: ziemniaki, jajko i Chutney Pattice
Przepis poza Curry: ziemniaki, jajko i Pattice Chutney jest gotowy w około 25 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 111 kalorii. Na 32 grosze za porcję, dostajesz przyprawę, która serwuje 12. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jajka, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 46 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to curry leaves chutney, jak zrobić curry leaves chutney, Farali Pattice, jak zrobić Farali Pattice / Farali s, oraz Dip Curry i Mango Chutney.
Instrukcje
Użyj środka stołowego, aby zrobić 12 kulek puree ziemniaczanego. Ugniataj każdą kulkę w dłoniach, aż będzie gładka i uformuj ją w wydrążony kubek.
Zmiel kolendrę, starty kokos, nasiona kminku, zielone chilli, czosnek, sól i cukier w przetwórni żywności lub zaprawy i tłucz, aby uzyskać pastę.
Łyżeczkę pasty rozprowadzić równomiernie do każdego zagłębienia w ziemniakach. (Powinieneś mieć trochę chutney.) Umieść ćwiartkę jajka w pustym zagłębieniu wypełnionym chutney. Zamknij szczelnie z bardziej puree ziemniaczanym, aż wszystko zostanie starannie zamknięte w środku.
Rozgrzać olej w dużej patelni nieprzywierającej lub żeliwnej na średnim ogniu, aż do połysku.
Zanurz każdą pattice w ubitym jajku i delikatnie umieścić w oleju. Smażyć, często obracając, aż z każdej strony złoty kolor.
Wyjąć, osuszyć na papierowym ręczniku lub czystym talerzu wyłożonym ręcznikiem kuchennym i podawać na gorąco z pozostałym chutney.