Potrójna Galeta jagodowo-Rabarbarowa
Potrójne jagody i rabarbar Galette może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.23 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 647 kalorii. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Jeśli masz pod ręką złotą mąkę, cukier granulowany, cukier musujący i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Triple Berry Galette, Potrójna Jagodowa Galette cytrynowa ze skórką migdałową, oraz Rabarbar Ginger Galette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
W 10-calowej patelni, roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać rabarbar; gotować około 5 minut lub aż rabarbar zmięknie.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z mieszanymi jagodami, cukrem granulowanym, mąką, cynamonem i wanilią.
Na nieprzetworzonym arkuszu ciastek rozwiń skorupę ciasta.
Wlać mieszankę jagodowo-rabarbarową na środek skorupy; rozprowadzić mieszaninę do 1 1/2 cala krawędzi. Fold krawędzi skorupy nad mieszaniną, plisowanie skorupy w razie potrzeby.
Używając pędzla do ciasta, umyj białko jajka na krawędzi Skórki.
Posypać cukrem turbinado obficie białkiem jajka.
Piec 20 do 25 minut lub aż krawędzie pie crust są złotobrązowe, a środek pie crust jest bąbelkowy.
Całkowicie schłodzić przed podaniem, około 1 godziny.