Portobellos faszerowane kukurydzą i pieczarkami
Portobellos Nadziewane kukurydzą i pieczarkami może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 204 kalorie, 7G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.56 za porcję. Jeśli masz pod ręką olej kukurydziany, grzyby, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 33%. Spróbuj Portobellos faszerowane kukurydzą i pieczarkami, Kremowe pieczarki Nadziewane kukurydzą i Chorizo, oraz Potrójne pieczarki Portobello nadziewane serem i kukurydzą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij 1 szklankę oleju, czosnek, ocet, 3 łyżeczki tymianku i 2 łyżeczki oregano w średniej misce do wymieszania. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Przenieść 1/3 szklanki oleju czosnkowo-ziołowego do małej miski; rezerwy.
Przyciąć i cienko pokroić łodygi portobello; odstawić.
Posmaruj obie strony czapek portobello pozostałym olejem czosnkowo-ziołowym; umieść czapki, zaokrąglone w dół, na dużej blasze do pieczenia. Podgrzej brojlery. Broil portobello Czapki do miękkości, o 5 minut na stronie.
Usunąć z brojlerów. Obrócić nasadki zaokrąglone w dół.
Podgrzać 3 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj różne grzyby i Portobello łodygi; smażyć 5 minut. Wymieszać 1/3 szklanki oleju czosnkowo-ziołowego; smażyć, aż grzyby będą miękkie, o 5 protokół.
Dodać kukurydzę; smażyć do miękkości, o 3 protokół.
Dodać śmietanę; dusić do prawie wchłonięcia, o 2 protokół. Wymieszać z serem. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić mieszaninę między Portobello czapki, mounding w centrum. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Cover; chill.)
Podgrzej brojlery. Portobellos Broil aż do ogrzania przez, o 5 protokół.
Posypać 2 łyżeczkami tymianku i oregano.