Popękane Ciasto Karmelowo-Dyniowe
Popękane ciasto karmelowo-dyniowe to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 738 kalorii. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka cukru, wody, mleka skondensowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Babeczki Z Pumpkin Pie, oraz Churro Pumpkin Pie Sernik Duński dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dopasuj piecrust do 9-calowej płyty pieplate zgodnie ze wskazówkami opakowania; złóż krawędzie pod i zaciśnij.
Gotuj mleko w średniej wielkości ciężkim rondlu na średnim ogniu, stale mieszając, 10 minut lub do zgęstnienia i bąbelków.
Zdjąć z ognia; wymieszać z dynią.
Wymieszać 1 szklankę śmietany do ubijania i 4 kolejne składniki, aż będą gładkie.
Piec w temperaturze 350 na dolnej półce piekarnika przez 40 minut. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu. Chill 8 godzin.
Gotować 3 łyżki wody, syropu kukurydzianego i cukru w małym rondlu na średnim ogniu, bez mieszania, aż termometr cukierkowy zarejestruje 300 (etap hard-crack).
Wlać natychmiast na ciasto i szybko rozprowadzić mieszaninę metalową szpatułką.
Odstawić na 2 godziny przed podaniem. Dotknij twardą polewą cukrową z tyłu łyżki do pęknięcia.
Ubić pozostałą 1 szklankę śmietany do ubijania na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż uformują się miękkie szczyty.