Pomidory faszerowane cukinią i kuskusem
Cukinia i pomidory nadziewane kuskusem mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 407 kalorii, 2G białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz cukinię, parmezan, pieczony czosnek i oliwę z oliwek kuskus i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Podobne przepisy to Piknik nadziewany: pomidory nadziewane Tunanem i karczochem, czerwona papryka, Fetan i ciecierzyca nadziewane cukinią, orzechy i brązowy cukier nadziewane jabłka Macintosh, Sałatka z łososiem Kuskus z pomidorami i cukinią, oraz Ziołowy Kuskus Nadziewane Pomidory.
Instrukcje
Przygotować mieszankę kuskusu zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając tłuszcz.
Podczas gdy stoi kuskus, podgrzać patelnię średnio nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cukinię i cebulę, i smażyć 4 protokół lub do miękkości.
Wyjąć z ognia i wymieszać z bazylią, 1/4 łyżeczki soli i pieprzem. Puszysty kuskus widelcem. Wymieszać 3/4 szklanki kuskusu do mieszaniny cukinii; zachować pozostały kuskus do innego użycia.
Pomidory pokroić na pół w poprzek; usunąć i wyrzucić miąższ i nasiona z połówek pomidorów.
Połówki pomidorów umieścić w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia i posypać równomiernie pozostałą 1/4 łyżeczki soli. Łyżka cukinii wymieszać równomiernie na połówki pomidorów.
Każdą nadziewaną połowę pomidora posypać 1 łyżeczką sera.
Piec w temperaturze 450 przez 15 minut lub do momentu, gdy pomidory będą miękkie, a nadzienie zostanie dokładnie podgrzane.