Pomidorowy Lucjan z karczochami i oliwkami
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Pomidor-Crusted Snapper z karczochami i oliwkami może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 474 kalorie, 47g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 5,11 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, cebulę, suszone połówki pomidorów i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Chrupiący Czerwony Lucjan z ziemniakami, cebulą, karczochami i zielonymi oliwkami z sosem Vierge, Lucjan z pomidorem i oliwkami, oraz Prażony Lucjan Z Karczochami I Cytryną.
Instrukcje
Ułóż suszone na słońcu pomidory na stojaku z drutu ustawionym na blasze do pieczenia.
Piec w piekarniku przez około 2 godziny lub do całkowitego wyschnięcia pomidorów; ostudzić. Drobno zmielić pomidory w moździerzu lub robocie kuchennym.
Doprowadzić mały rondel z wodą do wrzenia. Wyciśnij sok z cytryny do miski z wodą. Pracując z 1 karczochem na raz, oderwać zewnętrzne liście i odciąć wszystkie oprócz 1/2 cala łodygi. Za pomocą ostrego noża odetnij żółte liście na szczycie serca i przycinaj podstawę i łodygę. Używając łyżki lub melona, wyciągnij futrzane duszenie.
Pokroić serce w 1-calowe kliny i dodać do wody cytrynowej.
Karczochy odsączyć i dodać do wrzącej wody. Gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 12 protokół; odcedzić i przenieść do miski.
Rozgrzać oliwę z oliwek na głębokiej patelni średniej.
Dodać szalotki i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu tylko do złotego koloru.
Dodać koper włoski i cebulę i gotować, mieszając, do miękkości, o 5 protokół.
Dodać karczochy i gotować do ogrzania przez.
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 3 protokół.
Dodać bulion z kurczaka i gotować, aż zmniejszy się o dwie trzecie, o 5 protokół. Mieszamy z oliwkami, bazylią i tymiankiem. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Przyprawić rybę solą i pieprzem, a każdy filet posypać na miąższu tylko 1/2 łyżeczki suszonego na słońcu pomidora w proszku.
Rozgrzać olej rzepakowy w dużej patelni nonstick, aż migotanie.
Dodaj snapper, strona skóry w dół, i gotować na dużym ogniu, aż rumiane i chrupiące, o 3 protokół. Włączyć ryby i gotować, aż lekko rumiane, o 2 Więcej minut.
Przenieść snapper do obramowanej blachy do pieczenia, strona skóry w dół, i piec przez 12 do 14 protokół, lub aż nieprzezroczyste przez cały.
Przełóż rybę na 4 duże talerze, łyżkę sosu karczochowo-oliwkowego na wierzchu i podawaj.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.