Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 2,12 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 507 kalorii, 20g białka, oraz 43g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, parmigiano-reggiano, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pomidorowy Budyń Chlebowy, Cheddar-i-pomidorowy budyń chlebowy, oraz Pomidor Ziołowy Cheddar Chleb Pudding.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 204° z półką w środku. Masło 3-quart płytkie naczynie do pieczenia (około 13 przez 9 cali).
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
2
Pomidory wrzucić do miski z herbes de Provence, 1 łyżka oleju, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Ułóż pomidory, pokrój boki w górę, w dużej ciężkiej 4-stronnej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
Pomidor
Pieprz
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Patelnia
3
Odciąć i wyrzucić 1/4 cala od góry głowy czosnku, aby odsłonić goździki, a następnie umieścić na arkuszu folii i skropić 1 łyżeczką oleju. Zawiń czosnek w folię i piecz na patelni z pomidorami, aż pomidory będą rumiane, ale nadal soczyste, a czosnek miękki, od 50 do 60 minut. (Pozostawić piekarnik włączony.) Czosnek ostudzić do ogrzania, następnie przesiać przez sito o średnich oczkach gumową szpatułką, odrzucając Skórki. Reserve purée
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Goździki
Czosnek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Sito
Folia Aluminiowa
Piekarnik
Patelnia
4
Podczas gdy czosnek gotuje, wrzucić kostki chleba w dużej misce z pozostałym olejem do powlekania, a następnie rozprowadzić w dużym 4-stronnym blasze patelni i piec aż złoty kolor, 20 do 25 protokół. Chłodno na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki Chleba
Czosnek
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Patelnia
5
Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Ubij razem mleko, śmietanę, jajka, przecier czosnkowy, 2 łyżeczki soli i 1 1/2 łyżeczki pieprzu. Wymieszać z serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Pieprz
Krem
Jajko
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
7
Przełóż chleb do naczynia do pieczenia, następnie wlej masę jajeczną na chleb i dodaj pomidory, wciskając trochę między kostki chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki Chleba
Pomidor
Chleb
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
8
Piec, aż firma w dotyku i złocisty brązowy w miejscach, 50 do 60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Budyń chlebowy jest najlepszy w dniu, w którym jest wykonany, ale może być wykonany 1 dzień wcześniej i schłodzony (przykryty raz ostygnie). Podgrzać, przykryte folią, w piekarniku 177°.