Pomidorowy Budyń Chlebowy

Pomidorowy Budyń Chlebowy
Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 2,12 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 507 kalorii, 20g białka, oraz 43g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, parmigiano-reggiano, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pomidorowy Budyń Chlebowy, Cheddar-i-pomidorowy budyń chlebowy, oraz Pomidor Ziołowy Cheddar Chleb Pudding.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204° z półką w środku. Masło 3-quart płytkie naczynie do pieczenia (około 13 przez 9 cali).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Pomidory wrzucić do miski z herbes de Provence, 1 łyżka oleju, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Ułóż pomidory, pokrój boki w górę, w dużej ciężkiej 4-stronnej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
PomidorPomidor
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
3
Odciąć i wyrzucić 1/4 cala od góry głowy czosnku, aby odsłonić goździki, a następnie umieścić na arkuszu folii i skropić 1 łyżeczką oleju. Zawiń czosnek w folię i piecz na patelni z pomidorami, aż pomidory będą rumiane, ale nadal soczyste, a czosnek miękki, od 50 do 60 minut. (Pozostawić piekarnik włączony.) Czosnek ostudzić do ogrzania, następnie przesiać przez sito o średnich oczkach gumową szpatułką, odrzucając Skórki. Reserve purée
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
SitoSito
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
Podczas gdy czosnek gotuje, wrzucić kostki chleba w dużej misce z pozostałym olejem do powlekania, a następnie rozprowadzić w dużym 4-stronnym blasze patelni i piec aż złoty kolor, 20 do 25 protokół. Chłodno na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
CzosnekCzosnek
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
5
Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Ubij razem mleko, śmietanę, jajka, przecier czosnkowy, 2 łyżeczki soli i 1 1/2 łyżeczki pieprzu. Wymieszać z serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
KremKrem
JajkoJajko
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Przełóż chleb do naczynia do pieczenia, następnie wlej masę jajeczną na chleb i dodaj pomidory, wciskając trochę między kostki chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
PomidorPomidor
ChlebChleb
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Piec, aż firma w dotyku i złocisty brązowy w miejscach, 50 do 60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Budyń chlebowy jest najlepszy w dniu, w którym jest wykonany, ale może być wykonany 1 dzień wcześniej i schłodzony (przykryty raz ostygnie). Podgrzać, przykryte folią, w piekarniku 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn