Pomarańcza-Bourbon Indyk
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj indyka pomarańczowo-Bourbon. Ten bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje $1.99 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 562 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sól, mąkę, melasę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pomarańczowy Bourbon Crock Pot Pierś Z Indyka, Ciasto Bourbon-Orange Pecan z kremem Bourbon, oraz blood orange & bourbon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć podroby i szyję z indyka; wyrzucić. Indyka dokładnie opłukać zimną wodą; osuszyć.
Połączyć sok pomarańczowy, woda, 1/2 szklanki bourbon i melasy w 2-galon ciężkich zip-top plastikowej torbie; dodać indyka. Uszczelnić i marynować w lodówce 4 do 24 godzin, obracając torebkę od czasu do czasu.
Wyjąć indyka z worka, zastrzegając marynatę.
Wiązać końce nóg sznurkiem. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i do tyłu, i tuck pod ptakiem.
Posypać 1/2 łyżeczki soli do jamy ciała. Stuff jama z pomarańczy.
Umieścić indyka na patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania lub na stojaku ustawionym na płytkiej patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Piec w temperaturze 350 przez 3 godziny lub aż termometr zarejestruje 18
(Przykryj indyka luźno folią, jeśli zrobi się zbyt brązowy.)
Wyjąć indyka z piekarnika. Przykryć indyka luźno folią; odstawić na co najmniej 10 minut przed wyrzeźbieniem. Odrzuć pomarańcze.
Do rondla wlać marynatę; doprowadzić do wrzenia. Odtłuścić pianę z mieszaniny łyżką szczelinową; wyrzucić. Zmniejszyć ogień do medium; gotować, aż zmniejszy się do 3 1/2 szklanki (o 15 protokół).
Połączyć 1/4 szklanki bourbon i mąki w małej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodaj do zmniejszonej marynaty; doprowadzić do wrzenia i gotować 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli.
W razie potrzeby udekoruj plasterkami pomarańczy i gałązkami pietruszki.
Uwaga: aby zastąpić 5-funtową pierś indyka 12-funtowym indykiem: Pomiń 4 obrane pomarańcze używane do nadziewania całego indyka; pomiń podroby, szyję, nogi i skrzydła. Włóż termometr do mięsistej części piersi indyka, upewniając się, że nie dotkniesz mostka.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę i 45 minut lub aż termometr zarejestruje 17
(Przykryj indyka luźno folią, jeśli zrobi się zbyt brązowy.)