Polędwiczki wieprzowe z rukolą i winegretem orzechowym

Polędwiczki wieprzowe z rukolą i winegretem orzechowym
Polędwica wieprzowa z Endywią Rukolanową i winegretem orzechowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 652 kalorie, 35g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.13 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz polędwicę wieprzową, wodę, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać orzechy włoskie można śledzić to danie główne z Ciasto pistacjowe z orzechami włoskimi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja: polędwiczka wieprzowa z rukolą, Endywią i winegretem orzechowym, Sałatka z endywii, gruszki i orzecha włoskiego z winegretem malinowym, oraz Grillowana Polędwica wieprzowa z belgijskim Endywią i pomidorowym dżemem Chile dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Schab osuszyć i posypać 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
3
Rozgrzać olej roślinny w 12-calowej żaroodpornej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska, następnie brązowy wieprzowina ze wszystkich stron, o 6 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieś wieprzowinę na patelni do piekarnika i piecz, aż termometr do odczytu błyskawicznego włożony do rejestrów środkowych 145 do 66°, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
5
Przenieść do deski do krojenia i odstawić 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Podczas stoi wieprzowina, dodać ocet na patelni (bądź ostrożny; uchwyt będzie bardzo gorąca) i gotować, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, aż nieco zmniejszona, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Przenieść do żaroodpornej miarki i dodać tyle oliwy z oliwek, aby doprowadzić łącznie do 3/4 szklanki płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
8
Pulse 3/4 szklanki orzechów włoskich z czosnkiem, wodą, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu do grubej pasty w maszynce. Przy pracy silnika powoli dodawaj mieszaninę oleju, aby uzyskać vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
9
Wrzucić rukolę i endywia z wystarczającą ilością vinaigrette do pokrycia, a następnie podzielić między talerze. Na wierzchu cienkie plasterki wieprzowiny i skropić pozostałym winegretem. Pokruszyć pozostałe 1/4 szklanki orzechów włoskich nad wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
RukolaRukola
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
EndiveEndive
WieprzowinaWieprzowina

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to moje najlepsze propozycje na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Możesz spróbować Rutini Coleccion Cabernet-Malbec. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Rutini Coleccion Cabernet-Malbec
Rutini Coleccion Cabernet-Malbec
Głęboka rubinowa czerwień. Duet odmian pochodzenia francuskiego owocuje harmoniczną i zrównoważoną czerwienią: Cabernet Sauvignon nadaje jej pełnoziarnisty charakter, a Malbec nadaje mieszance niuanse z miękkimi i słodkimi taninami, wzmacniając unikalne połączenie owocowych smaków i aromatów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn