Polędwiczki wieprzowe z pieczonymi warzywami

Polędwiczki wieprzowe z pieczonymi warzywami
Polędwica wieprzowa z pieczonymi warzywami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 6,22 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 901 kalorii, 129g białka, oraz 24g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz liście szałwii, polędwiczki wieprzowe, liście rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczona polędwiczka wieprzowa z warzywami, Pieczona Polędwica wieprzowa z warzywami, oraz Polędwiczki wieprzowe z pieczonymi warzywami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 450°. Spryskaj płytką patelnię sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Umieścić wieprzowinę na patelni. Włóż termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
3
Marchew, ziemniaki, cebulę i czosnek umieścić wokół wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WieprzowinaWieprzowina
4
Skropić olejem, posypać rozmarynem, szałwią, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RozmarynRozmaryn
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Piec 25-30 minut lub aż termometr wskaże 155°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć wieprzowinę z patelni. Wymieszać warzywa i kontynuować pieczenie 5 do 10 minut lub do miękkości. Przykryć wieprzowinę i odstawić 10 do 15 minut lub aż termometr odczyta 160° i wieprzowina jest lekko różowy w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
7
Podawać wieprzowinę z warzywami i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CzosnekCzosnek
WieprzowinaWieprzowina

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Vinan Alicia Las Compuertas Malbec. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Vina Alicia Las Compuertas Malbec
Vina Alicia Las Compuertas Malbec
Intensywna czerwień z fioletowymi pasemkami. Niesamowite połączenie intensywności i precyzji. Ujawnia dojrzały owoc i słodki charakter jeżyny, śliwki i czerwonych owoców Marmolady. Dopełnia eleganckie nuty pieprzu, zatoki i cynamonu. Intensywne czarne owoce, duża amplituda i wyraźna suchość. Wyróżnia się delikatnymi Dojrzałymi i jedwabistymi taninami i zapewnia eleganckie i złożone odczucia w ustach. Starzenie się zwiększy złożoność wina.Idealny do sparowania z tłustym mięsem, mięsem dziczyzny, pikantnymi, wolno gotowanymi lub grillowanymi potrawami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia90
Magazyn