Polędwiczki Wieprzowe Chili Z Imbirem Morelowym
![Polędwiczki Wieprzowe Chili Z Imbirem Morelowym](https://static.foodiez.pl/media/images/recipe/115933.webp?v=1708597674)
Polędwiczki wieprzowe chili z imbirem morelowym to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 169 kalorii, 24g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz konfitury morelowe, sól, czosnek w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Polędwiczki Wieprzowe Chili Z Imbirem Morelowym, Polędwica wieprzowa z polewą morelową i kiszoną kapustą, oraz Polędwiczki Wieprzowe Z Chili.
Instrukcje
Umieść chili w proszku, czosnek w proszku, cukier, sól i pieprz w słoiku; wstrząśnij, aby zmiksować. Mieszankę przypraw natrzeć na polędwiczki wieprzowe. Przykryć polędwiczki i przechowywać w lodówce przez 2 do 24 godzin.
Przed grillowaniem rozpuść konfitury morelowe w rondlu na średnim ogniu.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z pozostałymi składnikami glazury.
Umieść połowę glazury w misce i przytrzymaj do serwisu.
Przygotować grill na średnim ogniu. Grilluj polędwiczki wieprzowe przez 15-20 minut lub aż temperatura wewnętrzna wieprzowiny osiągnie 145 Stopni F (63 stopnie C) na termometrze natychmiastowego odczytu.
Po około 4 minutach gotowania polędwiczki wieprzowe posmarować pozostałą na patelni polędwiczką morelową. Gotować przez 2 minuty, obrócić polędwiczki wieprzowe i umyć szkliwo z drugiej strony. Gotować przez dodatkowe 2 minuty.
Wyjąć wieprzowinę z grilla i pozostawić na około 5 minut przed krojeniem.
Podawać z zastrzeżoną glazurą.