Polędwiczka wieprzowa Podsmażana na patelni z rozmarynowym sosem Balsamiczno-pomarańczowym

Smażona polędwiczka wieprzowa z rozmarynowym sosem balsamicznym i pomarańczowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 467 kalorii, 41g białka, oraz 27g tłuszczu. Za 2,73 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowy i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i podnieś masło, ciężką śmietanę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażona Polędwica wieprzowa z pomarańczy i rozmarynu [to znaczy, jeśli jesteś wystarczająco cierpliwy, aby dojść do tego punktu...], Polędwiczka Wieprzowa Z Grilla Balsamiczno-Rozmarynowego, oraz GRILLOWANA BALSAMICZNA POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z TRUSKAWKAMI I ROZMARYNEM dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W małej misce wymieszaj 3 łyżki oliwy z oliwek, świeżo zmielony czarny pieprz, sól, skórkę pomarańczową i mielony rozmaryn. Natrzyj mieszanką oleju całe przycięte polędwiczki wieprzowe i umieść je w dużym naczyniu do pieczenia. Przykryj i pozwól wieprzowinie marynować 20 minut.
Rozgrzej pozostałe 3 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj wieprzowinę i podsmaż, gotując do zrumienienia ze wszystkich stron.
Wyjmij polędwiczki wieprzowe z patelni i włóż do naczynia nadającego się do piekarnika; przykryj. Piecz wieprzowinę, aż termometr do mięsa włożony do najgrubszej części mięsa wskaże około 145 Stopni F, około 15 minut.
Wylej większość tłuszczu do gotowania, pozostawiając na patelni zarumienione kawałki.
Podgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj szalotkę i wino. Kontynuuj gotowanie, aż większość Wina się ugotuje, zeskrobując zrumienione kawałki z dna patelni.
Dodaj bulion i kontynuuj gotowanie, aż sos zmniejszy się o połowę.
Zdjąć z ognia. Mieszaj masło, po jednym kawałku, aż do całkowitego połączenia.
Dodaj ocet balsamiczny, rozmaryn, skórkę pomarańczową, sól i pieprz do smaku.
Odstaw wieprzowinę na 10 minut przed pokrojeniem.
Skrop wieprzowinę sosem balsamicznym.
Po usmażeniu polędwicy wieprzowej wylej większość tłuszczu z gotowania, pozostawiając zrumienione kawałki.
Podgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj szalotki i wino. Kontynuuj gotowanie, aż większość Wina się ugotuje, zeskrobując kawałki z dna patelni.
Dodaj bulion lub wywar i kontynuuj gotowanie, aż sos zmniejszy się o połowę.
Zdejmij patelnię z ognia. Mieszaj masło, po 1 łyżce stołowej na raz, aż do całkowitego połączenia.
Dodaj ocet, świeże zioła, sól i pieprz do smaku. Nałóż sos na wieprzowinę lub mięso i podawaj.