Polędwiczka wieprzowa Podsmażana na patelni z rozmarynowym sosem Balsamiczno-pomarańczowym

Polędwiczka wieprzowa Podsmażana na patelni z rozmarynowym sosem Balsamiczno-pomarańczowym
Smażona polędwiczka wieprzowa z rozmarynowym sosem balsamicznym i pomarańczowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 467 kalorii, 41g białka, oraz 27g tłuszczu. Za 2,73 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowy i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i podnieś masło, ciężką śmietanę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażona Polędwica wieprzowa z pomarańczy i rozmarynu [to znaczy, jeśli jesteś wystarczająco cierpliwy, aby dojść do tego punktu...], Polędwiczka Wieprzowa Z Grilla Balsamiczno-Rozmarynowego, oraz GRILLOWANA BALSAMICZNA POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z TRUSKAWKAMI I ROZMARYNEM dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
2
W małej misce wymieszaj 3 łyżki oliwy z oliwek, świeżo zmielony czarny pieprz, sól, skórkę pomarańczową i mielony rozmaryn. Natrzyj mieszanką oleju całe przycięte polędwiczki wieprzowe i umieść je w dużym naczyniu do pieczenia. Przykryj i pozwól wieprzowinie marynować 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Rozgrzej pozostałe 3 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4
Dodaj wieprzowinę i podsmaż, gotując do zrumienienia ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
5
Wyjmij polędwiczki wieprzowe z patelni i włóż do naczynia nadającego się do piekarnika; przykryj. Piecz wieprzowinę, aż termometr do mięsa włożony do najgrubszej części mięsa wskaże około 145 Stopni F, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
1
Wylej większość tłuszczu do gotowania, pozostawiając na patelni zarumienione kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowanie TłuszczuGotowanie Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
2
Podgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj szalotkę i wino. Kontynuuj gotowanie, aż większość Wina się ugotuje, zeskrobując zrumienione kawałki z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
3
Dodaj bulion i kontynuuj gotowanie, aż sos zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
4
Zdjąć z ognia. Mieszaj masło, po jednym kawałku, aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
5
Dodaj ocet balsamiczny, rozmaryn, skórkę pomarańczową, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Odstaw wieprzowinę na 10 minut przed pokrojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
7
Skrop wieprzowinę sosem balsamicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
8
Po usmażeniu polędwicy wieprzowej wylej większość tłuszczu z gotowania, pozostawiając zrumienione kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
Gotowanie TłuszczuGotowanie Tłuszczu
9
Podgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj szalotki i wino. Kontynuuj gotowanie, aż większość Wina się ugotuje, zeskrobując kawałki z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
10
Dodaj bulion lub wywar i kontynuuj gotowanie, aż sos zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
11
Zdejmij patelnię z ognia. Mieszaj masło, po 1 łyżce stołowej na raz, aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
12
Dodaj ocet, świeże zioła, sól i pieprz do smaku. Nałóż sos na wieprzowinę lub mięso i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Ziołaświeże Zioła
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych

Składniki

11 łyżka suszonego oreganoudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzukiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki6krewetki i żyłkiŚwieże zioła lub inne aromatyŚwieże zioła lub inne aromaty1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielone świeże liście rozmarynumielone świeże liście rozmarynu2Batoniki toffi Heathmielone świeże liście rozmarynumielone świeże liście rozmarynu32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolone na zimno lub śmietana ciężkamasło niesolone na zimno lub śmietana ciężka1kgspolędwiczki wieprzowe (około 2 duże), przyciętepolędwiczki wieprzowe (około 2 duże), przycięte6krewetki i żyłkiOcet lub sok z cytryny do smakuOcet lub sok z cytryny do smaku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion lub wywar o niskiej zawartości sodubulion lub wywar o niskiej zawartości sodu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniskosodowy bulion z kurczaka lub bulionniskosodowy bulion z kurczaka lub bulion62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzufiliżanka cienko pokrojonego sera w sznurkufiliżanka cienko pokrojonego sera w sznurku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo starta skórka pomarańczowaświeżo starta skórka pomarańczowa2Batoniki toffi Heathświeżo starta skórka pomarańczowaświeżo starta skórka pomarańczowa1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku11 łyżka suszonego oregano5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych6krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1łyżka czerwony ocet winnyszalotka mielonaszalotka mielona22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumielona szalotka lub cebulamielona szalotka lub cebula32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło na zimno, niesolone, pokrojone na małe kawałkimasło na zimno, niesolone, pokrojone na małe kawałki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(można zastąpić bulionem drobiowym lub warzywnym)(można zastąpić bulionem drobiowym lub warzywnym)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn