Polędwiczka Wieprzowa Diane

Polędwiczka Wieprzowa Diane
Polędwica wieprzowa Diane zajmuje około 20 minut od początku do końca. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,1 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 24 g białka i 10 g tłuszczu. Świetnie sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. Mieszanka soku z cytryny, musztardy dijon, pietruszki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i przyjazną dla fodmap. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 52%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak polędwica wieprzowa Diane, polędwica wieprzowa Diane i polędwica wieprzowa Diane – bezglutenowa i paleo.

Instrukcje

1
Pokrój polędwicę na osiem kawałków; umieść każdy kawałek pomiędzy dwoma kawałkami plastikowej folii lub woskowanego papieru i spłaszcz do 1/2 cala. grubość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Salsefia, ObranaSalsefia, Obrana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Posypać pieprzem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Dodatkowy świeży RozmarynOpcjonalnie Dodatkowy świeży Rozmaryn
Falbaniaste WykałaczkiFalbaniaste Wykałaczki
3
Rozpuść masło na dużej patelni na średnim ogniu; smaż wieprzowinę przez 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż przestanie być różowa i zacznie wypływać sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszona Czekolada Wafle (około 24 Krakersy)Pokruszona Czekolada Wafle (około 24 Krakersy)
2 Szklanki Mrożonej Mieszanki Warzywnej Do Smażenia Papryki, Rozmrożonej2 Szklanki Mrożonej Mieszanki Warzywnej Do Smażenia Papryki, Rozmrożonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Steków Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 Funtów6 Steków Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 Funtów
4
Wyjmij na półmisek i trzymaj w cieple.
5
Do soków z patelni dodać sok z cytryny, sos Worcestershire i musztardę; podgrzać, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Do 1/2 łyżeczki Ostrego Sosu, Takiego Jak Tabasco1/4 Do 1/2 łyżeczki Ostrego Sosu, Takiego Jak Tabasco
1 (8 Uncji) Ogon Homara, Ugotowany, Pokrojony W średnią Kostkę1 (8 Uncji) Ogon Homara, Ugotowany, Pokrojony W średnią Kostkę
1/2 Szklanki Pokrojonego W Cienkie Plasterki świeżego Szpinaku1/2 Szklanki Pokrojonego W Cienkie Plasterki świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Steków Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 Funtów6 Steków Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 Funtów
6
Polać wieprzowinę i posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Falbaniaste WykałaczkiFalbaniaste Wykałaczki
2 Szklanki Mrożonej Mieszanki Warzywnej Do Smażenia Papryki, Rozmrożonej2 Szklanki Mrożonej Mieszanki Warzywnej Do Smażenia Papryki, Rozmrożonej

Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese

Pinot Noir, Malbec i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełnia mięsne sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taninowe malbec łączy się z tłustymi kawałkami mięsa i grillem. Famille Vincent Cremant de Bourgogne z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na każdą uroczystą okazję.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn