Polędwiczka wieprzowa alla Napoli
Polędwiczka wieprzowa alla Napoli może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Za 1,31 USD za porcję przepis ten pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 246 kalorii , 24 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i kup oliwki, polędwiczki wieprzowe, pomidory rzymskie i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. 82 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 70% . Ta ocena jest solidna. Wypróbuj Cookinghow Penne Alla Vodka , Fettuccine Alla Carbonara, With No Cream Necessary i Linguine Alla Carbonara, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita).
Rozgrzej olej na żeliwnej patelni na średnio-wysokim ogniu. Zrumień wieprzowinę ze wszystkich stron na patelni.
Wymieszaj w misce pomidory, oliwki, wino, rozmaryn i czosnek.
Polać wieprzowinę. Doprawić solą i pieprzem.
Włóż patelnię z wieprzowiną do nagrzanego piekarnika i piecz przez 30 minut, do minimalnej temperatury wewnętrznej 145 stopni Fahrenheita (63 stopni Celsjusza).
Wyjmij wieprzowinę z patelni, pozostawiając resztę mieszanki pomidorowej i soku.
Postaw patelnię na średnim ogniu i stopniowo dodawaj śmietanę. Ciągle mieszając, doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do małego i gotuj przez 5 minut, aż zgęstnieje. Pokrój wieprzowinę w plastry i polej sosem śmietanowym przed podaniem.