Polędwica wołowa z redukcją żurawinowo-Porto i masłem Gorgonzola
Polędwica wołowa z redukcją żurawinowo-Porto i masłem Gorgonzola to bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. Na $5.49 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz dodatki: pieczoną marchewkę, Porto, szalotkę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Szaszłyki z polędwicy wołowej z żurawinową porcją pieprzu i gorgonzolą, Polędwica wołowa z redukcją śliwki Port-Beach, oraz Steki z polędwicy wołowej z redukcją Porto i serem pleśniowym.
Instrukcje
Zabezpieczyć polędwicę w odstępach 2" za pomocą ciężkiego Sznurka.
Umieść polędwicę w dużej torbie zamrażarki z zamkiem błyskawicznym.
Połącz port i następne 4 składniki; dobrze wymieszaj.
Zalać marynatą polędwicą; uszczelnić. Marynować w lodówce 2 godziny, obracając torebkę od czasu do czasu.
Usuń polędwicę z marynaty, zastrzegając marynatę.
Wlać płyn przez sitko z siatki drucianej do miski; rezerwa czosnek i wyrzucić ciała stałe. Odstawić 1 szklankę marynaty.
Umieść polędwicę na lekko natłuszczonej patelni brojlerów. Włóż termometr do mięsa w najgrubszą część polędwicy.
Polędwicę umieścić w rozgrzanym piekarniku 425. Natychmiast zmniejszyć ogień do 350; piec, odkryte, przez 1 godzinę lub aż termometr rejestruje 145 (średnio rzadko) do 160 (średnio) lub do pożądanego stopnia doneness.
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.
Połączyć reserved czosnek i 1 Puchar reserved marynaty w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować 8 minut lub aż zmniejszy się o połowę.
Wyjąć i wyrzucić czosnek. Wymieszać z sosem żurawinowym, solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i dusić 1 minutę.
Dekorować, w razie potrzeby.
Podawać z redukcją żurawinowo-portową i masłem Gorgonzola.
Uwaga: aby upiec warzywa do dekoracji, skropić lekko oliwą z oliwek i posypać solą i pieprzem. Piecz w temperaturze 450 przez 15 minut, mieszając raz.