Polędwica wołowa w kremowym sosie borowikowym
Polędwiczki wołowe w kremowym sosie borowikowym to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 779 kalorii, 32G białka, oraz 58 g tłuszczu. Na $6.9 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką wodę, borowiki, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Dobrze sprawdza się jako drogi sos. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Polędwiczki wołowe z borowikami w sosie z masła truflowego, Polędwica Wołowa Z Kremowym Sosem Pieczarkowym Alouette® , oraz Czosnek ziołowy polędwica wołowa pieczona w kremowym sosie chrzanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce moczyć suszone grzyby w gorącej wodzie.
Rozgrzać masło i 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu. Wymieszać cebulę i czosnek; gotować, aż cebula będzie miękka i przezroczysta. Wymieszać z kostką bulionu wołowego i zalać grzybami wodą. Doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać w śmietanie; gotować delikatnie przez 5 minut. Odstawić.
Całe ziemniaki umieścić na patelni z wodą do przykrycia; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować około 5 minut.
Spuścić wodę. Gdy ziemniaki są wystarczająco chłodne, aby dotknąć, przeciąć je na pół.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu i smażyć ziemniaki na złoty kolor. Doprawić solą i tymiankiem. Odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Medaliony wołowe doprawiamy solą i pieprzem.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w woku lub dużej patelni na dużym ogniu.
Umieść medaliony w gorącym oleju i brązowym po obu stronach.
Zdjąć z ognia i umieścić medaliony w środku naczynia do pieczenia.
Medaliony przykryć sosem borowikowym. Ułóż ziemniaki wokół Medalionów. Przykryj naczynie folią aluminiową. Piecz przez 15 minut.