Polędwica Wieprzowa Marynowana Pomarańczowo-Klonowa
Polędwica wieprzowa marynowana pomarańczowo-Klonowa może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 242 kalorie, 30g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soku pomarańczowego, schab, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to Schab Marynowany, Schab marynowany à lan Ina, oraz Schab Marynowany.
Instrukcje
Połącz pierwsze 8 składników w misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Połączyć 2 szklanki mieszanki pomarańczy i wieprzowiny w zip-top plastikowej torbie; pieczęć. (Zachowaj pozostałą pomarańczową mieszaninę do innego użycia.) Marynować wieprzowinę w lodówce 8 godzin, obracając torebkę od czasu do czasu.
Wyjąć wieprzowinę z worka, zastrzegając marynatę.
Marynatę umieścić w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki, mieszając od czasu do czasu (około 20 minut).
Umieść wieprzowinę na stojaku pokrytym sprayem do gotowania i umieść stojak na płytkiej patelni do pieczenia.
Wieprzowinę posypać solą.
Piecz wieprzowinę w temperaturze 350 przez 1 godzinę, fastrygując od czasu do czasu zmniejszoną marynatą. Ostrożnie wlać 1/2 szklanki wody do dna patelni (nie wyjmować patelni z piekarnika).
Piec dodatkowe 45 minut lub aż termometr zarejestruje 160 (lekko różowy), fastrygując od czasu do czasu marynatą. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Wyjąć wieprzowinę z piekarnika. Przykryć folią i odstawić na 10 minut przed krojeniem.