Polskie Ciasto Miodowe
Polskie ciasto miodowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.01 za porcję. Jedna porcja zawiera 815 kalorii, 18g białka, oraz 29g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Jeśli masz miód, masło, bułka tarta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Polskie Ciasto Miodowe, Polskie Ciasto Buraczane, oraz Polskie Chanukowe Ciasto Jabłkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Pędzel 4 (1 1/2 szklanki) brioche puszki z roztopionym masłem,i posypać 1/4 szklanki bułki tartej. Odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Umieścić miód w misce do mieszania i ustawić na garnku z parującą wodą; ogrzać, aż się poluzuje.
Do miodu dodajemy cukier i żółtka, ubijamy do spienienia.
Wyjąć miskę z ognia i ubić w pozostałych 1 3/4 szklanki bułki tartej i orzechy laskowe.
W osobnej misce ubijamy białka na sztywno i składamy na ciasto.
Umieścić mieszaninę w puszkach brioche i piec przez 45 protokół.
Gdy ostygnie wyjąć z patelni i udekorować bitą śmietaną i mżawką miodu.