Pollo alla Diavola (Diabelski kurczak zszedł do Gruzji)
Jeśli masz w pobliżu 9 godzin i 50 minut do spędzenia w kuchni Pollo alla Diavola (Diabelski kurczak zszedł do Gruzji) może być świetnym bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis do wypróbowania. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 6,79 USD za porcję. To danie główne ma 1275 kalorii, 75g białka, oraz 101g tłuszczu na porcję. 3 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, musztardę dijon, kurczaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 87%. Ten wynik jest świetny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Kurczak alla Diavola, Kurczak maślany solony Alla Diavola z cytrynowym koprem włoskim, oraz Małże alla Diavola.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Dopraw kurczaka wewnątrz i na zewnątrz solą i pieprzem. Zwiąż kurczaki i posmaruj je 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Umieść w 1 lub 2 patelniach do pieczenia i piecz, aż się zrumienią, ale tylko w połowie ugotowane, około 40 minut.
W międzyczasie w małej misce połącz 4 łyżki czarnego pieprzu, szczyptę soli i musztardę i dobrze wymieszaj, aby połączyć.
Skrop 1 łyżką oliwy z oliwek i dobrze wymieszaj.
Gdy kurczaki będą w połowie ugotowane, wyjmij je z piekarnika i posmaruj je mieszanką czarnego pieprzu i musztardy. Wróć do piekarnika i kontynuuj pieczenie, aż soki wypłyną z nakłutego miejsca, około kolejnych 30 minut.
Odstaw na 10 minut przed rzeźbieniem. Podczas gdy kurczak odpoczywa, w średniej wielkości misce wymieszaj pietruszkę, czerwoną cebulę, pomidory, pozostałe 3 łyżki oleju, ocet sherry oraz sól i pieprz do smaku i dobrze wymieszaj, aby połączyć.
Pozwól 1 piersi i 1 nogę na porcję.
Każdą porcję skrop sokami z patelni i ostrym olejem chili, posyp sałatką z pietruszki i od razu podawaj.
W małym rondelku połącz płatki oleju, pieprzu i chili.
Podgrzej do 140 stopni F i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Zdejmij z ognia i pozostaw na noc lub na 8 godzin. Odcedź ciała stałe.