Polewa z krewetkami i Limoncello: Mazzancolle di
Polewa z krewetkami i Limoncello: Mazzancolle di zajmuje około 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 285 kalorii, 9g białka, oraz 15g tłuszczu. Za 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób naprawdę lubi ten napój. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka soli i pieprzu, płatków chili, liści pietruszki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny i pescatarian dieta. Z łyżką wynik 38%, to danie jest raczej złe. Krewetki Bruschettan Al Limoncello, Ciasto funtowe Limoncello z nadzieniem z twarogu cytrynowego Meyer i kozim serem, tymiankiem i lukrem Limoncello, oraz Krewetki Bruschetta Topping są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej grill lub brojler.
Na gorącej patelni rozgrzej oliwę z oliwek.
Umieść krewetki na patelni (nie obracaj krewetek). Dopraw solą i pieprzem i dodaj czosnek. Odlać limoncello.
Dodaj wyciśniętą cytrynę i skórkę z połowy cytryny. Po 3 minutach Odwróć krewetki, wyłącz ogień i dodaj płatki chili, więcej soku z cytryny i posiekaną natkę pietruszki.
W międzyczasie grilluj lub opiekaj chleb na złoty kolor.
Umieść 1 kromkę chleba na każdym talerzu. Podziel krewetki na chleb. Podziel i nałóż sos na krewetki.
Posyp bruschettę pozostałą skórką z cytryny i natychmiast podawaj.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Krewetki w menu? Spróbuj połączyć się z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Ramey Sidebar Russian River Valley Sauvignon Blanc z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Ramey Sidebar Russian River Valley Sauvignon Blanc]()
Ramey Sidebar Russian River Valley Sauvignon Blanc
Rok 2017 rozpoczął się bardzo mokrą zimą, uzupełniając wody gruntowe po kilku latach suszy. Późne letnie upały przyspieszyły dojrzewanie na wielu obszarach uprawy winorośli, ale miały minimalny wpływ na Hrabstwo Lake. Owoce były w optymalnej dojrzałości i zbierane zaledwie kilka dni później niż w poprzednich latach. Jakość była wyjątkowa, z dobrze zachowanym kwasem i ekspresją odmianową. Pięknie teksturowane z wyraźnym, jasnym wykończeniem.