Polenta z trzema gałkami sera i smażonymi Shiitakes
Polenta z trzema gałkami sera i smażone Shiitakes może być tylko dodatek szukasz. Ten przepis służy 4. Na 5,76 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Mieszanka sera mascarpone, świeżo zmielony pieprz, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 30%. Podobne przepisy to Kozi ser Polenta z kapustą smażoną, Smażona Żabnica z porami i Shiitakes, oraz Gingery Sautéed Rukola I Przepis Shiitakes.
Instrukcje
W średnim rondlu zagotować wodę i 1 łyżeczkę soli.
Dodaj mąkę kukurydzianą w wolnym strumieniu, stale ubijając.
Ubij 3 łyżki oleju. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając często z drewnianą łyżką, aż polenta jest gruba, o 20 protokół. Wymieszać z parmezanem.
Zdjąć z ognia, ale przykryć, aby utrzymać ciepło.
W międzyczasie w średniej misce wymieszaj ricottę, mascarpone i 1/8 łyżeczki soli. Włóż do lodówki.
Na dużej patelni podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju z masłem na umiarkowanie dużym ogniu.
Dodaj grzyby, czosnek i 1 / 4 łyżeczka soli. Gotować, mieszając, aż grzyby będą złote, 5 do 10 minut. Wymieszać natkę pietruszki i pieprz.
Wymieszać polentę. Powinna być gęsta, ale nadal wylewna. Jeśli jest zbyt gęsty, wymieszaj więcej wody. Możesz potrzebować tyle, co filiżanka. Za pomocą dużej łyżki lub średniej łyżki do lodów, umieść Trzy Kopce mieszanki sera na każdym z czterech talerzy. Gorącą polentę ułożyć na kopcach sera i ułożyć grzybami.
Rekomendacja wina: taniny w czerwonym winie zostaną oswojone przez bogactwo sera w tym daniu, przesuwając smak wina na pierwszy plan. Rosso di Montalcino, owocowy kuzyn Brunello, zademonstruje to uroczo.