Polenta con Ragu di Baccala (Polenta z dorszem solnym)

Polenta con Ragu di Baccala (Polenta z dorszem solnym)
Potrzebujesz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie hor d ' oeuvre? Polenta con Ragu di Baccala (Polenta z solonym dorszem) może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis zawiera 6 porcji z 522 kalorii, 10g białka, oraz 20g tłuszczu każdy. Za 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, ząbki czosnku, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 4 godziny i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Croste Di Polenta Con Cicoria (Skórka polenta z duszonym Chico, Polenta con salsicce e spuntature (Polenta z kiełbaskami i żeberkami), oraz Zupa z dorsza solnego (zuppa Di Baccala).

Instrukcje

1
Namocz baccala przez 3 dni w chłodnej wodzie, codziennie zmieniając wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz SolnyDorsz Solny
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Pokroić w 1-calową kostkę. W 4-litrowym rondlu rozgrzej oliwę do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodaj cebulę i czosnek i gotuj na średnim ogniu, aż zmiękną i jasnozłoty kolor, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Dodaj baccala i mieszaj, aż dobrze wymieszasz z cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz SolnyDorsz Solny
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Dodaj wino, sos pomidorowy, nasiona kopru włoskiego i gorące chili i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do zmniejszenia o 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Lekko naoliwić 2 (10-calowe) Formy do ciasta. Zrób polentę zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i jeszcze gorącą wlej do foremek do ciasta, aby wypełnić do połowy polentą i pozostawić do ostygnięcia (około 15 minut). Podziel baccala na polentę na 2 Patelnie i wstaw do piekarnika, aby piec przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz SolnyDorsz Solny
PolentaPolenta
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Wyjmij, odstaw na 10 minut, pokrój w ćwiartki jak ciasto i podawaj z gotowanym na parze koprem włoskim ubranym jak sałatka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
8
W 3-litrowym rondlu rozgrzej oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Dodaj cebulę i czosnek i gotuj do miękkości i jasnozłotego koloru, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
10
Dodaj tymianek i marchewkę i gotuj jeszcze 5 minut, aż marchewka będzie dość miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
11
Dodaj pomidory i sok i zagotuj, często mieszając. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut, aż będą gęste jak gorące płatki. Dopraw solą i podawaj. Ten sos mieści 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
12
Koper parowy 25 do 30 minut, aż Koper będzie miękki, ale jędrny. Pozwól koperowi całkowicie ostygnąć, a następnie wymieszaj z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, skórką z cytryny i grubo posiekanymi liśćmi kopru włoskiego. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Dorsz solny działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Burn Cottage Cashburn Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Dojrzałe nuty ciemnej wiśni, czerwonej porzeczki i czekolady poprzedzają pikantne nuty dzikiego tymianku, wrzośca i ziemi. Giętkie taniny wypełniające usta nadają głębi podniebieniu, a świeżość i kwasowość czerwonych jagód zachowują piękną długość, skupienie i równowagę.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia47
Magazyn