Polędwiczka wieprzowa ze Zwęglonym pomidorem-Salsa Jalapeno

Polędwiczka wieprzowa ze Zwęglonym pomidorem-Salsa Jalapeno
Polędwica wieprzowa ze zwęgloną salsą pomidorowo-Jalapeno może być dobrym przepisem na poszerzenie pola przepisu na danie główne. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 1,43 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 32G białka, 19g tłuszczu i w sumie 319 kalorii. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 55 minut. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz chipotle chile w proszku, olej roślinny, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Polędwiczka wieprzowa ze Zwęglonym pomidorem i salsą Jalapeno, Polędwiczki wieprzowe Nachos z sosem Mornay, smak awokado-kukurydza, zwęglone Jalapeno i kozi ser, oraz Sałatka z ryżem marchewkowym Jalapeno ze zwęgloną papryką, Pepitas i salsą z awokado i pomidorów.

Instrukcje

1
Przygotuj grill do gotowania na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Posmaruj ruszt grillowy olejem. Grilluj pomidory, jalapeno i cebulę, często obracając, aż warzywa się zwęglą. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, łodyga i nasiona jalapeno (zostaw nasiona na gorętszą salsę) i odetnij koniec korzenia cebuli. Pokrój warzywa nożem lub pokrusz je krótko w robocie kuchennym. Dodaj kolendrę, czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
W międzyczasie posmaruj wieprzowinę olejem i posyp chili w proszku, solą i pieprzem. Grilluj wieprzowinę, od czasu do czasu obracając, aż termometr z natychmiastowym odczytem włożony do najgrubszej części wieprzowiny zarejestruje 145 Stopni F, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Przełóż wieprzowinę na deskę do krojenia i odstaw na 10 minut. Pokrój wieprzowinę i podawaj z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia

Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese

Pinot Noir, Malbec i Sangiovese to moje najlepsze typy polędwicy wieprzowej. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwych sangiovese uzupełnia mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne garbnikowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Seaglass rosé z Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
SeaGlass Rose z Pinot Noir
SeaGlass Rose z Pinot Noir
Piękne odbicie dziewiczego przybrzeżnego terroir hrabstwa Monterey, różowe otwiera się pachnącymi poziomkami i suszonymi płatkami róż na nosie. Smaki soczystej wiśni idojrzałe maliny są zrównoważone orzeźwiającą kwasowością i chrupiącym, czystym wykończeniem. To tętniące życiem wino jest zróżnicowanym partnerem menu, wyjątkowo dobrze komponując się z prosciutto i ciastami melonowymi lub krabowymi z pikantnymi aioli.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn