Polędwica Wołowa Z Pieczoną Szalotką

Polędwica wołowa z pieczoną szalotką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,82 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 412 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz tymianek, oliwę z oliwek, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest dobre. Spróbuj Polędwica Wołowa Z Pieczoną Szalotką, Polędwica wołowa z pieczoną szalotką, boczkiem i Porto, oraz Polędwica wołowa z szalotką i glazurą z czerwonego wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). W 9 calowy pie patelni, wrzucić szalotki z olejem do herbu. Doprawić solą i pieprzem. Pieczeń aż szalotki są głębokie brązowe i bardzo delikatne, mieszając od czasu do czasu, o 30 protokół.
W dużym rondlu połącz bulion wołowy i port. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na dużym ogniu, aż objętość zmniejszy się o połowę, o 30 protokół.
Ubić w pastie pomidorowej. Odstawić.
Wołowinę osuszyć; posypać tymiankiem, solą i pieprzem. W dużej patelni do pieczenia, ustawić na średnim ogniu na górze pieca, podsmażyć boczek na złoty kolor. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na ręczniki papierowe.
Dodać wołowinę do patelni; brązowy ze wszystkich stron na średnim ogniu, o 7 protokół.
Przenieść patelnię do piekarnika. Pieczeń wołowa do termometru mięsa włożonego do centrum rejestruje 125 stopni F (50 stopni C) dla średnio rzadkich, około 25 minut.
Przełożyć wołowinę na półmisek. Namiot luźno z folią.
Łyżka tłuszczu z wierzchu kapiących patelni w patelni.
Umieść patelnię na dużym ogniu na kuchence.
Dodać mieszaninę bulionu i doprowadzić do wrzenia; wymieszać zeskrobać wszelkie rumiane kawałki.
Przenieść do średniego rondla i doprowadzić do duszenia.
Wymieszać 1 1/2 łyżki masła i mąki w małej misce do postaci gładkiej pasty; ubić do mieszaniny bulionu, i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.
Ubijamy pozostałe masło. Wymieszać z pieczoną szalotką i zarezerwowanym boczkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Pokroić wołowinę w plastry grubości 1/2 cala. Posypać sosem i udekorować rukolą.