Pokruszone młode ziemniaki z Creme Fraîche i popękaną kolendrą

Pokruszone młode ziemniaki z Creme Fraîche i popękaną kolendrą
Pokruszone młode ziemniaki z Crème Fraîche i popękana kolendra mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, soli morskiej, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Curtis Stone ' s ONION Bhaji z kolendrą Crème Fraîche, Schłodzona Żółta zupa z dyni i porów z kolendrą i cytrynowym Crème Fraîche, oraz Zapiekane ziemniaki z Creme Fraiche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozrzucić nasiona kolendry na dnie małej patelni. Tost na umiarkowanie małym ogniu, potrząsając patelnię często, przez 3 do 4 minut lub aż pojawi się tylko powiew ich zapachu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
2
Umieść arkusz ręcznika papierowego na powierzchni roboczej i wylej na nią nasiona. Użyj boku noża szefa kuchni lub płaskiego dna ciężkiego szkła, aby zmiażdżyć nasiona. Ostrożnie przechylić nasiona do małej miseczki; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
3
Umieść ziemniaki w dużym garnku z wystarczającą ilością zimnej wody, aby pokryć je o 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
4
Dodać sól koszerną do smaku (około 1 łyżeczki na ćwiartkę). Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu końcówką noża, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
5
Odcedzić ziemniaki i wrócić do garnka. Przykryć i ogrzać, aż będzie gotowy do podania. Tuż przed podaniem przełożyć je do płytkiej zapiekanki. Używając noża do parowania, w razie potrzeby obrać ziemniaki. Za pomocą widelca lub masher ziemniaków, zmiażdżyć ziemniaki delikatnie, aby po prostu podzielić je otworzyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
6
Posypać lekko solą morską. Wymieszać crme frache aż będzie gładka i łyżką do ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
7
Masło pokroić na małe kawałki i posypać ziemniakami. Kolendrę rozsypać na wierzchu, posypać solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Wierzch ze szczypiorkiem, w razie potrzeby, przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
(oderwany Od łodygi)(oderwany Od łodygi)
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn