Pokruszone młode ziemniaki z Creme Fraîche i popękaną kolendrą

Pokruszone młode ziemniaki z Crème Fraîche i popękana kolendra mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, soli morskiej, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Curtis Stone ' s ONION Bhaji z kolendrą Crème Fraîche, Schłodzona Żółta zupa z dyni i porów z kolendrą i cytrynowym Crème Fraîche, oraz Zapiekane ziemniaki z Creme Fraiche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozrzucić nasiona kolendry na dnie małej patelni. Tost na umiarkowanie małym ogniu, potrząsając patelnię często, przez 3 do 4 minut lub aż pojawi się tylko powiew ich zapachu.
Umieść arkusz ręcznika papierowego na powierzchni roboczej i wylej na nią nasiona. Użyj boku noża szefa kuchni lub płaskiego dna ciężkiego szkła, aby zmiażdżyć nasiona. Ostrożnie przechylić nasiona do małej miseczki; odstawić.
Umieść ziemniaki w dużym garnku z wystarczającą ilością zimnej wody, aby pokryć je o 2 cale.
Dodać sól koszerną do smaku (około 1 łyżeczki na ćwiartkę). Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu końcówką noża, 25 do 30 minut.
Odcedzić ziemniaki i wrócić do garnka. Przykryć i ogrzać, aż będzie gotowy do podania. Tuż przed podaniem przełożyć je do płytkiej zapiekanki. Używając noża do parowania, w razie potrzeby obrać ziemniaki. Za pomocą widelca lub masher ziemniaków, zmiażdżyć ziemniaki delikatnie, aby po prostu podzielić je otworzyć.
Posypać lekko solą morską. Wymieszać crme frache aż będzie gładka i łyżką do ziemniaków.
Masło pokroić na małe kawałki i posypać ziemniakami. Kolendrę rozsypać na wierzchu, posypać solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Wierzch ze szczypiorkiem, w razie potrzeby, przed podaniem.