Poha Chivda (Indyjska Przekąska Ryżowa Spłaszczona)

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Poha Chivda (Indyjska przekąska z ryżem spłaszczonym). Jedna porcja zawiera 393 kalorie, 8G białka, oraz 19g tłuszczu. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz koszerną sól, spłaszczony ryż, złote rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj chivda (chiwda), jak zrobić Poha chivdan lub namkeen chivda / szybkie i łatwe przekąski diwali, Płatki Kukurydziane Chivda (Spicy Indian Snack Mix), oraz Płatki kukurydziane Chivda dla Diwali-zdrowa przekąska / namkeen dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w patelni o ciężkim dnie na średnim ogniu, aż się połysk. Szybko dodać musztardę, kminek i nasiona kopru włoskiego. Odsuń się, aby uniknąć rozprysków. Mieszać, aż pachnące i nasiona pop, o 30 sekund.
Dodaj zielone chilli, asafoetida, kurkumę w proszku i liście curry. Wymieszać do pachnącego, około 1 minuty. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodaj nerkowca, orzeszki ziemne, plastry kokosa. Smażyć, aż nerkowca zmieni kolor na złoty, około 5 minut.
Dodać rodzynki i wymieszać do połączenia.
Dodaj spłaszczony ryż, sól i cukier i mieszaj bardzo delikatnie, aż ryż całkowicie pokryje się żółtym olejem smakowym i orzechami.
Zdjąć z ognia, rozprowadzić na chłonnym ręczniku kuchennym i ostudzić. W razie potrzeby dostosuj przyprawę. Przechowywać w szczelnym pojemniku w suchym miejscu do 2 miesięcy