Podstawowa Pieczeń Wołowa
Podstawowa pieczeń wołowa to bez nabiału danie główne. Jedna porcja zawiera 167 kalorii, 25g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 14. Za 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś dolną okrągłą pieczeń, sól i pieprz, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Podstawowy Pieczony Indyk, Podstawowa pieczona ciecierzyca Curry, oraz Podstawowy Gulasz Wołowy dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Ułóż wołowinę tłustą stroną do góry na ruszcie na brytfannie. Dopraw solą i pieprzem; na wierzchu plastry cebuli.
Dodaj tyle wody, aby przykryć dno.
Piec w 350° przez 3-1 / 2 godziny lub do miękkości. W przypadku sosu wymieszaj mąkę z wodą; mieszać do kapania patelni, gotując na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje.
Pierwszy Dzień: Pieczeń W Garnku.
Obrane marchewki i pokrojone na pół obrane ziemniaki włożyć do pieczeni podczas ostatnich 1-1 / 2 godzin gotowania.
Drugi dzień: słodko-kwaśna wołowina.
Podgrzej kawałki resztek wołowiny w sosie słodko-kwaśnym i podawaj na ugotowanym makaronie. Aby zrobić sos, podsmaż 1/2 szklanki posiekanego selera i 1/4 szklanki posiekanej cebuli na 2 łyżkach masła do miękkości. Dodaj 1 łyżkę mąki.
Dodaj 1/4 szklanki cukru, 1/4 szklanki octu i 1/4 szklanki wody. Mieszaj, aż lekko zgęstnieje.
Trzeci Dzień: Gulasz Wołowy.
Podgrzej sos i kawałki wołowiny na patelni wraz z resztkami ziemniaków i marchwi.
Czwarty dzień: wołowina nad ryżem.
Podgrzej resztki wołowiny i sosu i podawaj na ugotowanym ryżu.
Piąty Dzień: Ciasto Mięsne.
Umieść resztki kawałków mięsa, SOS, groszek i marchewkę na talerzu do ciasta. Na wierzch z ulubioną skórką lub herbatnikami.
Piec w temperaturze 350° przez 30-45 minut lub do uzyskania złotej skórki.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pieczeń wołowa w menu? Spróbuj połączyć się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki) z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)]()
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Po aromatach czarnej wiśni, ziela angielskiego, czarnej porzeczki i gliny następują smaki dzikich malin, ciemnych jagód i kruszonej mineralności skalnej. Po gęstym wejściu następuje słodki i soczysty dotyk ust, wsparty kwasowością, jedwabistymi taninami i subtelnym ziemistym wykończeniem.