Podstawowa Jajecznica
Podstawowa jajecznica może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 52 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 125 kalorii, 9g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka jaj, szczypiorek, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest przyniesiony przez Chow. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Podstawowa Jajecznica, Jajecznica, jak zrobić jajecznicę / Egg s, oraz Basic Scrambled Tempeh.
Instrukcje
Jajka ubić w średniej misce i aż do rozbicia. Doprawić szczyptą soli i pieprzu i ubić do włączenia.
Umieścić 2 łyżki jaj w małej misce; odstawić.
Rozgrzać 10-calową patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu do gorąca, około 2 minut.
Dodaj masło do patelni i za pomocą gumowej szpatułki obracaj, aż się stopi i spieni się, a patelnia jest równomiernie pokryta.
Wlać większą porcję jajek, posypać szczypiorkiem i / lub estragonem (jeśli używasz) i odstawić w niezakłóconym miejscu, aż jajka zaczną się układać wokół krawędzi, około 1 do 2 minut. Używając gumowej szpatułki, popchnij Jajka od krawędzi do środka.
Odstawić ponownie na około 30 sekund, a następnie powtarzać przesuwanie jajek z krawędzi do środka co 30 sekund, aż do momentu, w którym zostaną ustawione, przez całkowity czas gotowania około 5 minut.
Dodaj pozostałe 2 łyżki surowego jajka i mieszaj, aż jajka nie będą już mokre.
Zdjąć z ognia i doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.