Pleciony Wieniec Chlebowy
Pleciony wieniec chlebowy wymaga około 2 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 10g białka, oraz 8G tłuszczu. Za $1.14 za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką grubą sól, ciasto do pizzy, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 15%, to danie nie jest takie super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pleciony Wieniec Chleb, Pleciony Wieniec Sezamowy, oraz Pleciony Wieniec Pomarańczowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. blachę wyłożyć pergaminem i posypać cienką warstwą mąki kukurydzianej.
Na posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj 3 porcje ciasta na 3 długie liny. Wyłóż 3 Liny obok siebie, tak aby górne końce zachodziły na siebie, a dolne końce były oddalone od siebie o około 3 cale. Ściśnij górne końce. Warkocz liny razem; pociągnij lewą część do środka, a następnie przytrzymaj starą środkową część lewą ręką i pociągnij ją na bok. Na koniec przenieś prawą sekcję nad środek. Powtarzaj proces, naprzemiennie boki, aż cała długość chleba zostanie spleciona. Połącz oba końce, aby utworzyć okrągły wieniec.
Przenieś wieniec z ciasta na blachę wyłożoną pergaminem. Posyp mąką i przykryj ręcznikiem kuchennym.
Pozostaw dowód w ciepłym miejscu na 45 minut.
W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, czosnek, paprykę, włoską przyprawę i ser. Odłóż na bok. Ubij jajko z wodą w małej misce i odstaw na bok
Piecz wieniec chlebowy w nagrzanym piekarniku przez 40 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F.
Wyjmij chleb z piekarnika i posmaruj go mieszanką oliwy z oliwek. Włóż z powrotem do piekarnika i piecz przez dodatkowe 20 minut. W ciągu ostatnich 10 minut pieczenia posmaruj cały wieniec płynem do mycia jajek i posyp grubą solą.
Wyjmij z piekarnika i podawaj na gorąco.