Plamiak Prosty Pieczony
Prosty pieczony plamiak wymaga ok. 20 minut od początku do końca. Na 4,74 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 205 kalorii, 38g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Mieszanka cebuli w proszku, sól, czosnek w proszku, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 55%. Podobne przepisy to Filety Z Plamiaka Pieczonego, Prosty Pieczony Dorsz (Lub Plamiak), oraz Prosty pieczony stek z flanki z olejem ziołowym.
Instrukcje
Ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła i rozgrzej brojlery piekarnika. Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową i spryskać sprayem do gotowania.
Ułóż filety z plamiaka na przygotowanej blasze do pieczenia.
Wymieszać cebulę w proszku, papryka, czosnek w proszku, sól, czarny pieprz, i pieprz cayenne w małej misce; posypać przyprawy na plamiaka. Plamiak z kawałkami masła.
Smażyć w rozgrzanym piekarniku, aż ryba będzie łatwo płatkowane widelcem, 6 do 8 minut.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Plamiak można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.