Plamiak Nadziewany Krabem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kraba nadziewanego Plamiakiem. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 685 kalorii, 58g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.78 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ser romano, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Plamiak Nadziewany, Plamiak Nadziewany, oraz Grillowany Plamiak Faszerowany Cytryną I Ziołami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Dodaj seler, zieloną cebulę i czosnek, gotuj i mieszaj przez kilka minut, aż zmięknie.
Wyjąć z ognia i wymieszać mięso krabowe, kostki chleba, jajko, ser Romano, sok z cytryny i pomidor. Doprawić solą i 1/4 łyżeczki pieprzu i wymieszać aż do dobrze wymieszanego.
Filety z plamiaka ułożyć w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Posmaruj każdą z nich roztopionym masłem.
Umieść czubatą łyżkę mieszanki kraba na połowie każdego fileta, a drugą połowę złóż na pokrycie. Zabezpieczyć wykałaczkami w razie potrzeby.
Posypać pozostałym farszem i skropić roztopionym masłem. Przykryj naczynie pokrywką lub folią aluminiową. (Danie może być również wykonane z wyprzedzeniem i w tym momencie schłodzone.)
Piec przez 20 minut w nagrzanym piekarniku, następnie zdjąć pokrywę i piec przez dodatkowe 10 minut, aż wierzch zbrązowieje i ryby płatki łatwo widelcem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla plamiaka. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.