Placki Ziemniaczane Z Cukinią
Placki ziemniaczane z cukinią to lacto ovo vegetarian przepis z 5 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 18g tłuszczu i w sumie 239 kalorii. Za 39 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Wystarczy mieszanka oleju, jajka, soli i garści innych składników, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilku osobom bardzo spodobał się ten hor d ' oeuvre. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Przynosi ci smak domu. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Placki Ziemniaczane Z Cukinią, Placki z cukinii i ziemniaków, oraz Chrupiące placki z cukinii i ziemniaków.
Instrukcje
Na sicie lub durszlaku odcedź cukinię, ściskając, aby usunąć nadmiar płynu.
Umieść cukinię w misce; dodaj ziemniaki i cebulę. Dodaj mąkę kukurydzianą, mąkę, sól i jajko; dobrze wymieszaj.
Posmaruj spód patelni olejem.
Dodaj 2 łyżki ciasta. Naciśnij lekko, aby spłaszczyć. Gotuj na średnim ogniu na złoty kolor, około 3-4 minut z każdej strony. Powtórz z pozostałym ciastem.