Placki Ziemniaczane Pachnące Cynamonem

Placki Ziemniaczane Pachnące Cynamonem
Przepis pachnące cynamonem słodkie ziemniaki Chapati jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym Wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 8 i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 136 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz słodkie ziemniaki, wodę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Placek Ziemniaczany Pachnący Kardamonem, Tortellini z Chorizo i sosem słodkich ziemniaków o zapachu pomarańczy, oraz Naleśniki Ze Słodkich Ziemniaków Z Sosem Żurawinowym O Zapachu Pomarańczy.

Instrukcje

1
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
2
Mąki połączyć, ziemniaki, masło, sól, i cynamon w dużej misce; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
MasłoMasło
ZiemniakZiemniak
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj wodę; naciśnij mieszankę razem z rękami. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; zagniatać do uzyskania gładkości (około 2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
4
Ciasto podzielić na 16 równych porcji, kształtując każdą w kulkę. Pracując z 1 kulką na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), zwiń każdy w 4-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni (kółka będą bardzo cienkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
5
Podgrzać patelnię żeliwną średnio na średnim ogniu, aż do bardzo gorącego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Umieść 1 okrągłe ciasto na patelni i gotuj 2 minuty lub do pojawienia się brązowych plam, obracając po 1 minucie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Umieść chleb na stojaku do gotowania nad okiem palnika gazowego. Trzymaj chleb na płomieniu szczypcami, obracając, aż obie strony chleba będą nadmuchane i pojawią się brązowe plamy. (Niektóre chapatis będzie nadymać więcej niż inne). Powtórz procedurę z pozostałym ciastem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc
LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc
Po prostu zachowując aromaty i smaki, które zostały dostarczone z winegrape, LangeTwins Chenin Blanc jest żywym wyrazem odmiany. Ostre nuty jabłka Granny Smith łączą się z nutą tartej gruszki, aby stworzyć jasne i orzeźwiające wino, którym można się cieszyć samodzielnie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn