Placki truskawkowe z sosem czekoladowym
Placki truskawkowe z sosem czekoladowym może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 535 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 63 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz brązowy cukier, mąkę, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Frytki chanukowe z ciepłym sosem czekoladowym, Frytki chanukowe z ciepłym sosem czekoladowym, oraz Ciasto czekoladowe z lodami truskawkowymi i słodko-gorzkim sosem czekoladowym.
Instrukcje
W dużej misce, ubić razem mąkę, 1/4 szklanki masła, 1/3 szklanki śmietany, jajka, sól, brązowy cukier, i cynamon.
Dodać truskawki do ciasta i delikatnie złożyć, aby pokryć.
Rozgrzać olej w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu do 360 stopni F (180 stopni C).
W międzyczasie, zrobić sos czekoladowy, łącząc chipsy czekoladowe, 3 łyżki masła, ekstrakt waniliowy, i 1/4 szklanki śmietany w kuchence mikrofalowej bezpieczne danie.
Umieścić w kuchence mikrofalowej i gotować na średnim ogniu mieszając co 30 sekund, aż kawałki czekolady są stopione i sos czekoladowy jest gładka. Ustaw naczynie na ręczniku kuchennym i przykryć, aby utrzymać ciepło.
Pracując partiami, ostrożnie upuść pokryte cieście truskawki do gorącego oleju. Smażyć, aż ciasto będzie złotobrązowe, przerzucając truskawki na brązową z obu stron równomiernie.
Usuń ugotowane placki truskawkowe i połóż na papierowych ręcznikach, aby osuszyć. Dusić z cukrem cukierniczym i skropić sosem czekoladowym do podania.
Podawać pozostały sos czekoladowy z boku.