Placki Gruszkowo-Żurawinowe
Need a deser bezmleczny? Ciasto gruszkowo-żurawinowe może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 25 porcji z 281 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz gruszki bosc, lody waniliowe, ciasto francuskie z masłem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Placki Gruszkowo-Żurawinowe, Marcepanowe Placki Z Gruszką, oraz Zapiekanki Z Gruszką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wrzucić pokrojone w kostkę gruszki z 1/3 szklanki cukru, 1 łyżką mąki i żurawiny, zmielonymi goździkami, cynamonem i solą.
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto francuskie na kwadrat o grubości około 1/8 cala. Ostrym nożem pokroić ciasto na 8 kwadratów. Łyżka nadzienie gruszki na rogu każdego kwadratu, pozostawiając 1/2-cala granicy. Złożyć ciasto na nadzienie, aby utworzyć trójkąt i mocno docisnąć krawędzie, aby uszczelnić. Zaciskaj krawędzie widelcem. Nakłuj czubek każdego trójkąta widelcem, aby umożliwić ucieczkę pary podczas pieczenia.
Przenieść placki ręcznie do blachy do pieczenia i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut, aż ostygnie.
Schłodzone ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać pozostałymi 1 1/2 łyżkami cukru.
Piecz placki przez około 30 minut, aż będą złociste.
Niech rączki ostygną przez co najmniej 5 minut.
Podawać z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi.