Placek ziemniaczany z pianką Bezową
Placek ziemniaczany z pianką Bezową może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 9g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz czerwone słodkie ziemniaki, skondensowane mleko, okruchy krakersów graham i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 47%. Podobne przepisy to Placek Ziemniaczany Z Pianką Bezową, Placek ziemniaczany z pianką Bezową, oraz Placek ziemniaczany z pianką Bezową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Wymieszać okruchy krakersów graham i cukier w średniej misce.
Dodaj 6 łyżek stopionego masła i mieszaj, aż okruchy będą wilgotne po naciśnięciu opuszkami palców, dodając 1 łyżkę stopionego masła, jeśli mieszanina okruchów jest sucha. Naciśnij mieszaniny okruchów na dole iw górę strony 9-calowy średnicy szklanym naczyniu pie, budowanie boków 1/4 cala powyżej krawędzi naczynia.
Piec skorupę, aż zestaw i zaczyna brązowy, o 10 protokół. Spoko na stojaku. DO AHEAD: pie crust może być wykonane 2 dni wcześniej. Przykryć ciasto crust i odstawić w temperaturze pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 177°. Przekrój wszystkie słodkie ziemniaki widelcem; umieść ziemniaki na obramowanej blasze do pieczenia.
Piec, aż ziemniaki będą bardzo miękkie po przekłuciu widelcem, około 1 godziny 15 minut. Lekko schłodzić.
Ziemniaki pokroić i wyjąć miąższ.
Przenieść miazgę do procesora i puree, aż będzie gładka. Odstawić 2 szklanki słodkiego puree ziemniaczanego do napełniania; całkowicie ostudzić (zachować pozostały puree do innego użycia). DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Połączyć 2 szklanki słodkie puree ziemniaczane, słodzone mleko skondensowane, i wszystkie pozostałe składniki w dużej misce; ubijać, aż dobrze wymieszane i gładkie.
Wlać nadzienie do skorupy.
Piec ciasto aż nadmuchane wokół krawędzi i ustawić w centrum, o 50 protokół.
Przenieść ciasto do stojaka i ostudzić. Przechowywać w lodówce ciasto co najmniej 4 godziny lub na noc.
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 204°. za pomocą gumowej szpatułki zeskrobaj śmietankę z prawoślazu do dużej miski. Używając miksera elektrycznego, ubij białka i sól w innej dużej misce, aż się spieni.
Dodawać cukier, 1 łyżkę stołową na raz i ubijać, aż uformują się sztywne i błyszczące szczyty.
Dodaj 1/2 szklanki ubitych białek do kremu prawoślazu i wymieszaj gumową łopatką lub łyżką tylko do momentu włączenia, aby Rozjaśnić (Krem Prawoślazu jest bardzo lepki i będzie trudny do mieszania na początku, ale mieszanie stanie się łatwiejsze, ponieważ pozostałe białka są składane). Złóż pozostałe białka w dodatkach 2 Tylko do momentu włączenia.
Rozłóż bezę na zimnym cieście, lekko obracając się w środku i obracając nożem, aby uzyskać szczyty.
Piec ciasto tylko do szczyty i grzbiety bezy prawoślazu są lekko rumiane, o 4 protokół.
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż beza ostygnie. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą tortową; schłodzić.
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej 30 minut.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Winnice Bully Hill Dry Riesling z oceną 5 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Bully Hill Vineyards Dry Riesling