Placek z jarmużu lub Chard
Jarmuż czy Szarlotka to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 185 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka mąki, cebula, chard, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Emerald City Sałatka z jarmużu, Chard i ryżu, SOUPER CHUDY SMAK TUNEZJI: JARMUŻ, BOĆWINA I GULASZ Z CIECIERZYCY Z JAGNIĘCINĄ ... NAD OCH-TAK-SPRYTNYM KUSKUSEM, oraz Smoky Kale and Potato cake and Red Kale surówka z szybko marynowanymi jabłkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Umieścić masło na dużej patelni, najlepiej nonstick, na średnim ogniu. Minutę później dodać jarmuż i cebulę.
Posypać solą i pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż liście będą dość miękkie, o 10 protokół; nie brązowieją.
Zdjąć z ognia, dodać zioła, następnie posmakować i wyregulować przyprawę.
W międzyczasie ugotować na twardo 3 jajka, następnie obrać i grubo posiekać.
Dodaj do gotowanej mieszaniny jarmuż i ostudzić podczas tworzenia ciasta.
Połączyć jogurt, majonez i pozostałe jajka.
Dodać proszek do pieczenia i mąkę i wymieszać na gładką masę. Lekko posmarować 9 12-calowe ceramiczne lub szklane naczynie do pieczenia.
Rozłóż połowę ciasta na dole, a następnie na górze z nadzieniem z jarmużu; rozmaz pozostałą masę na jarmużu, za pomocą palców lub gumowej szpatułki, aby upewnić się, że nie ma żadnych luk w tym, co będzie stanowić wierzchnią skorupę ciasta.
Piec przez 45 minut; będzie błyszczący i złocisty.
Niech ciasto ostygnie przez co najmniej 15 minut przed krojeniem go na tyle kwadratów lub prostokątów, jak chcesz. Jeść ciepło lub w temperaturze pokojowej.Ciasto Z Kapustą.
Wschodnioeuropejski klasyk: Zastąp jarmuż 1 średnią główką kapusty lub białej, a zmieszane zioła 2/3 szklanki świeżego kopru.Placek z grzybami i kaszą.
Mięsisty w smaku i konsystencji i może być wykonany z prawie każdego gotowanego ziarna, w tym jagód pszenicy i żyta: Zastąp 3 szklanki posiekanych lub pokrojonych grzybów na jarmuż i dodaj 1 szklankę gotowanej kaszy .
Dodać kaszę do mieszanki grzybowej wraz z ziołami.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;