Placek rabarbarowo-truskawkowy z kremem pomarańczowym

Placek rabarbarowo-truskawkowy z kremem pomarańczowym
Placek rabarbarowo-truskawkowy z kremem pomarańczowym wymaga ok. 55 minut od początku do końca. Ten przepis lacto ovo vegetarian służy 4 i kosztuje 2,78 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 861 kalorii, 13g białka, oraz 54g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga proszku do pieczenia, truskawek punnet, złotego cukru i mąki. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. 28 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów Południowej żywności. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rabarbar Truskawkowy Brukowiec, Brukowiec Truskawkowo-Rabarbarowy, oraz Truskawkowy Placek Rabarbarowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Do dużej miski wrzucić rabarbar i truskawki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Patyczki Do Maczania PrecliPatyczki Do Maczania Precli
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Posypać cukrem i mąką, następnie delikatnie wymieszać, aby pokryć owoce. Wrzucić do naczynia do pieczenia, około 30 x 20 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
4
Aby zrobić polewę, umieść mąkę, zmielone migdały, cukier, proszek do pieczenia, masło i szczyptę soli w maszynce. Puls do okruchów. Pulse w kremie 75ml i ekstrakcie waniliowym, aż mieszanina zacznie się łączyć. Wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię, a następnie delikatnie ugniatać raz lub dwa razy, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
Miękkie Masło Do Wysmarowania ForemekMiękkie Masło Do Wysmarowania Foremek
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
Rozwałkuj ciasto, aż osiągnie grubość 1 cm. Użyj 7 cm okrągłego noża, aby wyciąć 9-12 rund, dociskając skrawki i ponownie zwijając, jeśli potrzebujesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Ułóż kółka nad owocami, pozostawiając między nimi odstęp 1-2 cm, a następnie posmaruj kółka 1 łyżką kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
7
Posypać płatkami migdałów, następnie piec w piekarniku przez 40 minut, aż polewa będzie złoty i owoce są gotowane. Mascarpone, skórkę pomarańczową, sok i cukier puder wymieszać i podawać razem z kostką.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MascarponeMascarpone
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port, Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla szewca. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn