Placek Malinowy Morelowy
Apricot Malina Pie może być tylko deser szukasz. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 255 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Mieszanka dojrzałych moreli, soli, malin i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Granola z morelami i malinami z jogurtem z miodem malinowym, Dżem morelowo-malinowy, oraz Drobiazg Morelowo-Malinowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść blachę do pieczenia na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
W dużej misce wymieszać skrobię kukurydzianą, sól i 1 szklankę plus 2 łyżki cukru.
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta (zachowaj pozostały kawałek schłodzony) na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na 13-calową okrągłą i dopasuj do 9-calowej szklanej płytki ciasta (pojemność 4 filiżanek). Krawędź Trim, pozostawiając zwis 1/2 cala. Schłodzić skorupę podczas rozwałkowywania ciasta na wierzchnią skórkę.
Rozwałkuj pozostały kawałek ciasta do 11-calowej rundy.
Morele wymieszać z mieszaniną cukru do połączenia, następnie delikatnie wymieszać z malinami i łyżką nadzienia do skorupki.
Przykryj ciasto okrągłym ciastem i wykończ nożycami kuchennymi, pozostawiając zwis 1/2 cala. Ozdobnie zagniatać krawędź.
Wierzch ciasta posmarować jajkiem i posypać pozostałymi 2 łyżkami cukru.
Wytnij 3 otwory parowe w górnej skorupie ostrym małym nożem.
Piec ciasto na gorącej blasze do pieczenia 15 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 191° i nadal piec, aż skorupa jest złoty kolor i napełnianie jest bulgotanie, o 45 minut więcej. Schłodzić ciasto na stojaku co najmniej 2 godziny przed podaniem.
* Ciasto można przygotować 1 dzień wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.