Pięciopalczaste żeberka z makaronem Udon

Pięciopalczaste żeberka z makaronem Udon
Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczne przepisy do twojego repertuaru, pięć przypraw żeberka krótkie z makaronem Udon może być przepis, który powinieneś wypróbować. To danie główne ma 1202 kalorie, 40g białka, oraz 80 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.82 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Jeśli masz cebulę, olej roślinny, żeberka wołowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Duszone żeberka z makaronem jajecznym, Grillowanie: Pięciopalczaste Żeberka, oraz 7-przyprawa czosnek BBQ krótkie żeberka.

Instrukcje

1
Odkurz krótkie żeberka proszkiem z pięcioma przyprawami i odstaw w temperaturze pokojowej na 20 minut. W średniej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzać 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
Cienki-Cienki-
2
Dodać żeberka i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na całym, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
3
Mięso przełożyć na talerz i wylać tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
4
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
5
Dodać cebulę, marchew, czosnek, seler, imbir i tymianek; gotować, mieszając często, aż warzywa zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
6
Dodaj wino i gotować, aż prawie odparuje, 2 do 3 protokół. Odstawić mięso do zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia. Przykryć arkuszem papieru pergaminowego i dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
8
W międzyczasie, w średnim rondlu, przykryć shiitake wodą i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
9
Zdjąć z ognia i niech grzyby namoczyć, aż zmiękną, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
10
Dodaj daikon i konbu do bulionu grzybowego w rondlu i gotuj na umiarkowanie wysokim ogniu, aż daikon będzie po prostu miękki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
11
Odcedzić grzyby i daikon i wyrzucić konbu i płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
12
Przełożyć mięso na talerz. Odcedzić bulion do żaroodpornej miski i wyrzucić ciała stałe. Odtłuścić jak najwięcej tłuszczu z powierzchni bulionu. Powrót bulionu do zapiekanki i zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Rozgrzej brojlery i umieść stojak 8 cali od źródła ciepła. W średniej misce połącz sake, mirin i sos rybny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Dodać żeberka, shiitake i daikon i niech marynować przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
15
Przełożyć mięso i warzywa na blachę do pieczenia i wyrzucić marynatę. Dusić mięso i warzywa, obracając raz, aż mięso jest rumiane i chrupiące, a warzywa są złote, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
16
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować udon aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
17
Odcedzić i przenieść do misek. Wierzch z mięsem i warzywami. Łyżka w bulionie i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn