Pizza ziemniaczana: Sfincione di Patate
Pizza ziemniaczana: Sfincione di Patate może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Za 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 4 porcje z 749 kalorii, 31g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Mieszanka soli i pieprzu, salami, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 71%. Ten wynik jest solidny. Pizza ziemniaczana: Pizza di Patate, Pizza ziemniaczana: Pizza di Patate, oraz Pizza Sfincione są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym garnku przykryj ziemniaki zimną wodą.
Dodaj 1 łyżkę soli. Doprowadź wodę do wrzenia na dużym ogniu i gotuj ziemniaki w wrzenia, aż będą miękkie, około 10 do 12 minut.
Dobrze odcedź i pozwól ziemniakom lekko ostygnąć. Gdy ziemniaki ostygną wystarczająco, aby je obsłużyć, obierz je i przepuść przez ricer ziemniaczany do dużego puree w dużej misce. Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Dodaj mąkę i drożdże do miski z ziemniakami.
Wymieszaj rękami, aby dobrze się połączyć.
Wyłóż na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą i kontynuuj wyrabianie, aż uzyskasz gładkie ciasto (w razie potrzeby dodaj więcej mąki). Gdy ciasto jest dobrze zagniecione i gładkie, umieść je w dużej misce i przykryj wilgotnym ręcznikiem kuchennym.
Umieść miskę w ciepłym miejscu i pozwól, aby dowód podwoił się (1 do 2 godzin).
Rozgrzej piekarnik i płytkę do pieczenia do 475 stopni F.
Po odstawieniu ciasta ostrym nożem pokrój ciasto na 2 części, 1 nieco większą od drugiej. Posmaruj powierzchnię roboczą mąką i za pomocą lekko posypanego mąką wałka rozwałkuj (alternatywnie możesz poklepać ciasto rękami) na 2 rundy o średnicy około 12 cali, ponownie 1 nieco większą od drugiej. Pokryj wiosło solą morską.
Większe ciasto ułożyć na łopatce posmarowanej grubą solą morską.
Połącz ricottę i olej w małej misce. Używając 2/3 ricotty, posmaruj ciasto warstwą ricotty. Na wierzch z warstwą salami. Przykryj pizzę drugą porcją ciasta, używając palca do zaciśnięcia krawędzi.
Rozłóż pozostałą ricottę na wierzchu drugiej warstwy ciasta i zdobądź wierzch. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Piec na złoty kolor, około 25 minut.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Pizzan w menu? Spróbuj połączyć z winem Sangiovese, Shiraz i Barbera. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, takiego jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Ca ' del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige Edizione 45 z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 47 dolarów za butelkę.
![Ca ' del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige Edizione 45]()
Ca ' del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige Edizione 45
Mieszanka: 82% Chardonnay, 16,5% Pinot Nero, 1,5% Pinot Bianco