Pizza z szynką, szparagami i ricottą
Pizza z szynką, szparagami i ricottą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 79g białka, 117 g tłuszczu, oraz w sumie 2255 kalorii. Ten przepis służy 1 i kosztuje $8.34 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 37 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka płatków pieprzu, szynka, czosnek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać ciasto na pizzę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pizza Deserowa Z Grilla jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 65%. Spróbuj Szparagi, Ricotta i Pizza jajeczna, Pizza ze szparagami i ricottą, oraz Pizza z szynką, szparagami i ricottą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 550 stopni F (285 stopni C).
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać szparagi i gotować odkryte aż tylko miękkie, o 2 protokół.
Odcedzić w durszlaku, a następnie natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie na kilka minut. Gdy szparagi ostygną, dobrze odcedzić i odstawić.
Połącz ricottę, oliwę z oliwek, czosnek, płatki czerwonej papryki, sól, czarny pieprz i śmietanę w małej misce. Wymieszaj świeże zioła (jeśli używasz) i odstaw na bok.
Aby uformować ciasto na pizzę, posypać blat i powierzchnię ciasta mąką i lekko poklepać na płasko. Użyj wałka do ciasta, aby utworzyć cienki dysk o średnicy około 9 cali.
Przełożyć na blachę do pieczenia.
Rozłóż miksturę ricotta na skórce, wierzch z szynką i szparagami.
Posypać serem Cheddar i Parmigiano-Reggiano.
Umieść blachę do pieczenia na dolnej półce nagrzanego piekarnika i piecz przez 5 minut.
Przenieś blachę do górnej półki i piecz przez dodatkowe 5 minut.