Pizza z pieczonych buraków (Pizza alla Barbabietola Arrostito)
Przepis pieczony Burak Pizza (Pizzan alla Barbabietolan Arrostito) może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 40 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ser feta, oliwę z oliwek, podstawowe ciasto do pizzy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Pizza z kiełbasą (Pizzan alla Salsiccia), Pieczone buraki i Biały Cheddar Pizza, oraz Pizza z pieczonych buraków i koziego sera.
Instrukcje
Pozostaw korzeń i 1 cal łodygi na buraku; szoruj pędzlem. Burak owinąć w folię.
Piec w 450 przez 40 minut lub do miękkości.
Wyjąć z piekarnika; ostudzić. Odciąć korzeń buraka; zetrzeć skórę.
Buraki pokroić na pół w poprzek; cienko pokroić na połówki.
Ustaw stojak piekarnika w najniższym ustawieniu.
Umieść kamień do pizzy na najniższym stojaku.
Zwiększenie temperatury pieca do 50
Rozgrzej kamień pizzy 30 minut przed pieczeniem pizzy.
Delikatnie posmaruj olejem podstawowe ciasto do pizzy. Ułóż ser, plastry buraków i szalotki równomiernie na cieście, pozostawiając granicę 1/2 cala. Wsuń ciasto na rozgrzany kamień do pizzy, używając szpatułki jako przewodnika.
Piec w 500 przez 8 minut lub aż skorupa będzie złoty.
Posypać solą i skropić miodem.